TARGET2-systeem…

“De euro gaat in het najaar van 2012 naar de slachtbank, wellicht al in september of oktober. Los van welke coalitie er komt”. Dit bericht bereikte mij per email van Paul Snakkers

De Nederlandse Bank nu al failliet? Ongehoorde feiten over de ware toestand van ons financiële systeem worden voor het grote publiek verborgen gehouden. Miljoenen mensen zullen al hun geld verliezen. We staan aan de vooravond van een financiële ramp”.

Dit zijn de woorden van de voorzitter van de Europese Vereniging van Belastingbetalers, Rolf von Hohenhau. Scherpe bewoordingen, maar het gaat dan ook om bijna onvoorstelbare zaken2:

Door een niet erg bekend systeem van internationale betalingen is sinds 2007 € 856 miljard uit het zuiden van Europa verdwenen. Verborgen. Buiten het reddings-fonds.

Dit systeem heet Target 2.

€ 856 miljard extra krediet. Een veelvoud van de miljarden in het reddingsfonds die Griekenland, Spanje & Co nooit zullen kunnen terugbetalen. Nooit.

Probeert u zich eens voor te stellen hoeveel geld dat is: € 856 miljard – dat is meer dan vier (!!!) keer de Nederlandse overheidsbegroting!

De Vereniging van Belastingbetalers heeft berekend dat 710 van de 856 miljard afkomstig is van de De Nederlandse Bank en de Deutsche Bundesbank. Anders gezegd:  Duitse en Nederlandse burgers –  dus ook uit uw vermogen!

Wat verzwijgt de regering? Welk spel wordt er achter onze rug gespeeld? Worden we voorgelogen? Politieke elite staat machteloos,  er is geen beleid, geen daadkracht.

Na de eerste geruchten over het fiasco van Target 2 heeft de PVV-fractie begin mei van dit jaar de regering daarover vragen gesteld.

„Target-kredieten bestaan niet“, kregen ze als antwoord. Het gaat slechts om verrekeningsposten om de balansen op orde te brengen …

Maar dit is overduidelijk een zoethoudertje … Uiteraard wil men paniek en een run op de banken voorkomen … Maar ook in Berlijn slaat de schrik toe, want:

De voorzitter van de Duitse Bundesbank, Jens Weidmann, heeft hoogstpersoonlijk een brief geschreven aan ECB-voorzitter Mario Draghi3. Hij waarschuwt daarin voor de risico’s van het Target-2-systeem. Voor Duitse inwoners is het risico € 13.000,- per inwoner.

Volkskrant Blogger Aad Verbaast legt regelmatig in zijn blog uit wat deze risico’s voor individuele burgers betekenen: „Wanneer het misgaat met het Target-2-systeem, dan gaan onze besparingen verloren. Het gaat dan om een bedrag van € 9.000 per volwassene.“

€ 9.000,-  van uw spaargeld staat op het spel.

Bronnen: Cor Wijtvliet (Crash Investment Insider) en Michael Spense and David Bradley, Why are governments paralysed? Project-Syndicate August 15 2012

  1. Zou dit erop kunnen wijzen waarom ineens de twee onverenigbare programma’s van de politieke plofkip VVD en de P.v.d.A. binnen enkele dagen een coalitie kunnen vormen?
  2. De wereldeconomie zinkt steeds dieper weg in een crisis. De economische verlamming, die ooit begon in Europa en de VS, heeft inmiddels eertijds onkwetsbare landen als China en India bereikt. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voordat alle opkomende markten deel zijn van de malaise.
  3. En dan zijn er natuurlijk de gevestigde belangen. Globalisering en technologische innovatie hebben zeer gunstig uitgepakt voor de top 20 van de maatschappij. Deze klasse heeft haar inkomenspositie drastisch versterkt ten opzicht van bijvoorbeeld de middenklasse en maatschappelijke nieuwkomers. Ze heeft alle belang bij het in stand houden van de status quo. Ze heeft voldoende invloed om een aantasting van hun financiële positie tegen te gaan. Discussies over een nieuwe inkomenspolitiek of herverdeling van inkomens moeten in het westen nog beginnen.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in achtergrondinformatie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s