VERKIEZINGSWAANZIN!

We zijn nog ruim twee weken verwijderd van de verkiezingen op 12 september a.s. en het lijkt wel of het slechtste in ons volk zich een uitweg baant. Via Twitter, Facebook en Hyves krakeelt het kiezersvolk over de slechte kwaliteit van onze huidige politici en het is één grote motie van wantrouwen richting huidige samenstelling van de Tweede Kamer.

De door de media georganiseerde TV debatten tussen de lijsttrekkers van de zittende partijen zijn de beste antireclame voor het denkend deel der Natie. Zo je al van een debat mag spreken want het komt meer over als een verbale bokswedstrijd tussen een paar hanen, die feitelijk hun bestaansrecht willen continueren. Inhoudelijk worden de toehoorders nauwelijks wijzer van alle welles-nietes spelletjes.

Maar als je de media en opiniepeilingen moet geloven doet ieder verkeerd woord afbreuk aan de populariteit van de desbetreffende politicus en iedere geslaagde poging om een tegenstander onderuit te halen ‘valt goed’ bij het publiek en draagt bij aan toenemende populariteit. Feitelijk al beschamend genoeg reflecteert het ook de lage dunk van de zogenaamde experts richting kiezers. Velen beschrijven dit gebeuren op Twitter, LinkedIn en …. dan ook als goedkoop volksvermaak en slechte regie van de spindoctors die onze politici gedurende de verkiezingscampagnes coachen om een zo verpletterend mogelijke indruk op ons, het stemvee, te maken. Big Business voor opinie-kneders!

Van de 20 partijen waar Nederland op kan stemmen weten slechts 10 partijen zich verzekerd van de aandacht van de media. De overige 10 nieuwe partijen worden doodgezwegen, genegeerd en blijven dus buiten zichtwijdte van het grote publiek. Dat doet het ergste vrezen omdat de meeste stemmers zich zullen oriënteren op hetgeen onder de aandacht wordt gebracht door de mainstream media.

Maar de onbeschoftheid die door de politiek aan de dag gelegd wordt is wel de (op de voorhand aangenomen) zetelverdeling. Zowel de opiniemakers en de politici spreken al over een zetelverdeling in de Tweede Kamer, waarbij men alle zetels toekent aan de eerste tien partijen. De nieuwkomers tellen dus al helemaal niet meer mee en men gaat ervan uit, men werkt er naar toe dat de nieuwkomers de kiesdeler niet zullen halen.

De Nederlandse politiek opereert nu openlijk als een criminele organisatie en besmet ook het uitvoerend apparaat. De agressie onder politieagenten staat in geen enkele verhouding tot de (eventuele) ordehandhaving waartoe ze zijn opgeroepen. Zowel richting Occupiers als richting demonstranten, die aandacht vragen voor de nieuwe partijen, wordt buitenproportioneel opgetreden, waarbij kinderen en gehandicapten niet worden ontzien.

Nederland waar de leugen openlijk regeert, de doofpottencultuur hoogtij viert, de criminaliteit de pan uit rijst en de doorsnee burger met de kop in het zand leeft. Dat laatste bewijst zichzelf anders waren we nooit in deze situatie aanbeland. Wanneer je de discussies op de diverse fora mag geloven gaat het merendeel van de kiezers niet meer stemmen en is het vertrouwen in de politiek tot een absoluut nulpunt gedaald. Nederland is dus niet bepaald een land om trots op te zijn.

Ook de taal heeft zich behoorlijk verhard en over en weer is diplomatie volledig losgelaten.

Een voorbeeld: Om toch de nodige aandacht op zich – als nieuw komende partij – te vestigen had het SOPN besloten een ludieke actie te voeren door het gebouw van de Tweede Kamer te komen poetsen, symbolisch voor het opkuisen van de politiek.

Een deelnemer weet te melden: “Artikel van het ND nieuwsblad. Ondanks het optreden van de politie op fietsen, motors, auto’s en paarden.is het een geslaagde persconferentie geweest.
http://www.nd.nl/artikelen/2012/augustus/29/sopn-is-niet-van-de-complottheorieen”.

Toch alsnog in een krant vermeld!

Een andere deelneemster meldt hierover het volgende: “Ik was erbij. Op het Binnenhof werden we niet toegelaten. Er was even een rustig gesprek door diverse mensen van SOPN met de politie. Daarna vond ik de sfeer snel dreigend worden. We werden ingesloten door ca. 20 agenten. Had er mee te mensen dat zij het als een demonstratie zagen en daar moet je in NL een vergunning voor hebben.
Vervolgens werden we eerst tegengehouden om naar Nieuwspoort te gaan. Later mocht dat weer wel. Continue was er vanuit de politie agressie te zien. Ik geloofde mijn ogen niet!
Kennelijk zijn er wat dingen geroepen en toen werden er een paar mensen met per persoon 4-5 agenten om hun lijf tegen de muur gesmakt. Eén van die personen was notabene een vijftienjarige jongen! De ander die de winkel in werd geduwd, werd ook gearresteerd. Ik schrok daar behoorlijk van. Ook op dat gebied ben ik wakker geworden. Ik snap dat als je klappen krijgt, dat je als agent moet optreden. Echter als je onze club gezien had met allerlei mensen (jong, ouder etc) dan had elke kleuter dat vredelievend gevondenen. Behalve de politie dus.! Het is kennelijk typerend voor hoe het nu in NL is
gesteld. Werk aan de winkel dus.

Onze regering kan wel een schoonmaak-sopje gebruiken.

We kwamen alleen de politiek oppoetsen!

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in politiek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

24 reacties op VERKIEZINGSWAANZIN!

  1. Yvonne Smit zegt:

    zoals ik ook al op FB heb gepost: het enige waar politieagenten goed in zijn is bijv. van 22 juni 2012 tot 18 juli 2012 bijna dagelijks met 4 personen (2 via voordeur, 2 via achterdeur) mijn woning binnen te dringen (zonder toestemming, met dreiging dat ik anders gearresteerd word), te ddorzoekn met het nodige respectloze commentaar om mijn 17-jarige dochter op te zoeken, die destijds ondergedoken was, om haar naar een gesloten inrichting te brengen. En alles onder toeziende ogen van mijn 8 jarige dochtertje en 15 jarige zoon

    • Zoals ik uw verhaal hier lees heeft de politie zich schuldig gemaakt aan huisvredebreuk. Alle ambtenaren, dus ook de politie dienen toestemming te krijgen van de hoofdbewoner om binnen te komen, zoniet kunt u bij de burgemeester of de Nationale Ombudsman een klacht neerleggen. U heeft ook het recht om elke politieagent, die uw toestemming vraagt om binnen te komen om hun legitimatiebewijs te vragen. Het zou om te beginnen nuttig zijn indien u het hele verhaal nog eens op paier zet met data en met de tijden (ongeveer) en eventuele getuigen. Daarmee kunt u aan de slag richting burgemeester, korpschef en nogmaals de Nat.Ombudsman. Met een aanklacht wegens huisvredebreuk en intimidatie.
      Helaas is het zo dat ook politieagenten vaker onvoldoende kennis hebben van de wet en maar al te snel hun competentie overschrijden. Het is geen makkelijke weg om te volgen, maar bekijk het ook als een stukje noodzakelijke opvoeding van het ambtenaren apparaat. Maak vooral van elke ervaring en stap een kort verslag en benoem ook de mensen ten gemeentehuize met naam en toenaam.

      • Yvonne Smit zegt:

        Hartelijk bedankt voor de informatie. Ik heb de betreffende agenten gesommeerd uit mijn tuin te gaan en bij mijn voordeur te vertrekken. Ze gingen demonsratief in de steeg staan en op het pad voor mijn huis. Ik liet hen niet binnen en vroeg hen om een huiszoekingsbevel.Dit hadden ze niet , maar binnen 5 minuten hadden ze r 1 geregeld. Ik wilde bewijzen dat ze deze niet zelf hadden getekend, maar toen wilden ze me arresteren. Omdat mijn 2 jongere kinderen thuis waren, heb ik hen maar binnen gelaten. Ik ga zeker een klacht indienen.

      • Hoop dat je het huiszoekingsbevel bewaard hebt. Indien ze het weer meegenomen hebben is het foute boel, maar kun je niets meer bewijzen. Ik stuur je mijn privé emailadres dan kunnen we zien hoe we eventueel de details uitwerken.

  2. Greetings from Florida! I’m bored to death at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I love the information you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb site!

  3. That is really interesting, You are a very professional blogger.I’ve joined your rss feed and stay up for searching for extra of your fantastic post. Also, I’ve shared your web site in my social networks

  4. Nannette zegt:

    I think this is among the most important information for me.
    And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The website style is wonderful, the articles is really excellent
    : D. Good job, cheers

  5. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

  6. I love it whenever people come together and share opinions.
    Great blog, continue the good work!

  7. Moses zegt:

    Hi there, just wanted to say, I enjoyed this post.
    It was practical. Keep on posting!

  8. Hector zegt:

    If some one wants to be updated with newest technologies therefore he must be pay a visit this web page and be up to date all the time.

  9. Hello there! This article couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I will forward this post to him. Pretty sure he’ll
    have a very good read. I appreciate you for sharing!

  10. It’s awesome to pay a visit this website and reading the views of all colleagues about this article, while I am also zealous of getting knowledge.

  11. I pay a quick visit every day some sites and blogs to read content, but this weblog presents quality based writing.

  12. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have created some nice methods and we are looking to trade techniques with others, be sure to shoot me an email if interested.

  13. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle
    for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this blog with my Facebook group. Chat soon!

  14. best diet zegt:

    I simply could not leave your website before suggesting that I extremely enjoyed the usual information a person supply in your visitors? Is going to be again ceaselessly in order to investigate cross-check new posts

  15. Emile zegt:

    I enjoy reading through a post that will make men and women think.
    Also, thanks for allowing me to comment!

  16. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it
    or something. I think that you could do with some pics
    to drive the message home a little bit, but other than that, this is fantastic blog.
    A fantastic read. I’ll definitely be back.

  17. This article is crackerjack content. By this, I mean it’s expertly written with many valid and interesting points. These views coincide with my own views. Thank you for writing this. http://www.samsung1080phdtv.net/

  18. Rosario zegt:

    Hello There. I found your blog the usage of msn. That is a really neatly written article. I will make sure to bookmark it and return to learn extra of your helpful information. Thank you for the post. I will definitely comeback.

  19. Solomon zegt:

    I get pleasure from, lead to I discovered exactly what I used to
    be having a look for. You’ve ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  20. I am sure this post has touched all the internet visitors, its really really pleasant article on building up new
    website.

Plaats een reactie