Georgia Guidestones.

G.S.3De Georgia (Guide)stones bestaan uit grote granieten zuilen op een heuvel van Elbert County, in de Staat Georgia, VS. Ze worden ook wel de Amerikaanse Stonehenge genoemd. Op de granieten zuilen staat een bericht, waarin 10 hoofdpunten worden weer gegeven in acht moderne talen. Het bericht bestaat uit aanwijzingen voor de overlevenden van een toekomstige, wereldomvattende ramp ook wel apocalyps genoemd, die een nieuwe en vooral betere beschaving moeten zien op te bouwen. De structuur zelf is tegelijkertijd een kompas, kalender en klok.

Tien richtlijnen zijn er te lezen in Engels, Russisch, Mandarijns, Egypt_HieroglyphesArabisch, Klassiek Hebreeuws, Swahili, Hindoes en Spaans. De topsteen geeft een simpele tekst weer: “Let these be Guidestones to an Age of Reason” geschreven in het Sanskriet, Babylonisch, oud-Grieks en Egyptische hieroglyphen.

G.S.1De oorsprong van het vreemde monument is omgeven met een zekere geheimzinnigheid, omdat niemand de ware identiteit kent van degene, of diegenen, die opdracht gaven voor de bouw ervan. Het enige dat men met zekerheid weet, is dat in juni 1979 een welbespraakte vreemdeling het bureau van de Elberton Granite Finishing Company bezocht met de mededeling dat hij een monument wilde bouwen om een boodschap aan de mensheid over te brengen.

De vreemdeling identificeerde zich als R. C. Christian, maar weldra werd duidelijk dat dit niet zijn echte naam was. Hij zei dat hij een groep mensen vertegenwoordigde die richtlijnen, aanwijzingen aan de mensheid wilden nalaten. Tot op heden – en drie decennia later – weet nog steeds niemand wie R. C. Christian in werkelijk was, of wie de mensen zijn/waren die hij vertegenwoordigde. De door hem opgegeven naam zou een link kunnen betekenen naar Christian Rozenkreuz (de vermeende schrijver van ‘de chemische bruiloft’) en de groep mensen, een verwijzing naar de Rose Cruserians (Rozenkruisers).

G.S.2Het monument trekt veel bezoekers, van gewone toeristen, wetenschappers, studenten, onderzoekers, New Age-mensen tot en met heksen.

Al voor het monument, dat uiteindelijk in 1980 door J.H. Fendley werd opgeleverd, gereed kwam was het omstreden onder de plaatselijke bevolking.
De aard van het monument, de geheimzinnigheid rond het ontstaan en de ingegraveerde teksten hebben geleid tot allerlei speculaties en komplot-theorieën van allerlei aard. De Guidestones zouden echter moeten dienen als instructies voor de overlevenden van een wereldomvattende ramp, die vanzelf het huidige bevolkingsaantal drastisch zou decimeren.

Dan zou je kunnen denken aan hongersnoden, overstromingen, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en (burger)oorlogen. Wanneer het tamelijk tegelijk gebeurt of door mensen veroorzaakt wordt, loopt het aantal doden snel op. Mensen experimenteren met de natuur, het weer (HAARP) en allerhande virussen en er is maar één gek nodig om een wereldwijde uitbraak te veroorzaken, een uit de hand gelopen ramp. Een ramp die onder meer al in de Bijbel is beschreven, maar ook door Edgar Cayce:

De berichten, die op de Guidestones gegraveerd werden, behandelen vier belangrijke punten:
1. Totstandbrenging en bestuur van een wereldoverheid,
2. Controle over bevolkingsaantal en geboortebeperking,
3. Milieu en de relatie van de mens met de natuur,
4. Spiritualiteit.

Georgia Guidestones 1De openbare bibliotheek van Elberton heeft een boek dat door iemand die zich R. C. Christian noemt geschreven is. Daarin staat te lezen dat hij het monument heeft opgedragen aan Thomas Paine en de occulte filosofie die hij heeft aangenomen. Dat lijkt meer dan geloofwaardig, want tot op de dag van vandaag worden de Georgia Guidestones nog steeds gebruikt als vergaderplaats voor allerhande ceremonies en mythische vieringen.

De boodschap van de Georgia Guidestones:
Georgia Guidestones 21. Handhaaf de menselijke bevolking onder de 500 miljoen zielen in permanente balans met de natuur.
2. Leid wijselijk de voorplanting – verbeter bekwaamheid en diversiteit.
3. Verenig de mensheid met een moderne nieuwe taal.
4. Regel hartstocht – geloof – traditie – en alle dingen met getemperde redelijkheid.
5. Bescherm mensen en naties met eerlijke wetten en correcte rechtszitting.
6. Laat alle naties hun interne geschillen regelen met externe disputen in een wereldrechtbank.
7. Vermijd bekrompen wetten en nutteloze ambtenaren.
8. Breng persoonlijke rechten met sociale plichten in evenwicht.
9. Prijs waarheid – schoonheid – liefde door het streven naar oneindige harmonie.
10. Wees geen kanker op de aarde – Laat ruimte voor de natuur

De berichten van het Amerikaanse Stonehenge overschaduwen ook de huidige inspanningen voor duurzame ontwikkelingen. Iedere keer dat u de uitdrukking ‘duurzame ontwikkeling’ hoort zou u deze term door ‘socialisme’ moeten vervangen om beter te begrijpen wat de intenties zijn. Het ‘Earth Charter’ (Handvest van de Aarde) dat onder leiding van Michail Gorbatsjov en Maurice Strong werd samengesteld bestaat uit dezelfde basiskwesties: controle over geboortebeperking, een wereldbestuur, het belang van natuur en omgeving en een nieuwe spiritualiteit. De overeenkomsten met de ideeën die op de Georgia Guidestones gegraveerd werden en het Earth Charter wijzen op een gemeenschappelijke bron.

Het gat dat u in het centrale gedeelte van de steen (video) ziet werd Georgia Guidestones 4door de bouwers aangebracht opdat de poolster op elk ogenblik waarneembaar zou zijn. Het was één van vele eisen die R. C. Christian bij de bouw van het Amerikaanse Stonehenge stelde. Het wijst op zijn obsessie voor de samenhang van de zon, de maan en de sterren. Occulte groeperingen aanbidden vaak de beweging van de hemellichamen als onderdeel van hun godsdienstige ceremonies.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in achtergrondinformatie, Ter overdenking en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s