SAMENLEVING IN BEELD.

gab21.Beelden zeggen meer dan woorden en blijven beter in je herinnering hangen, vandaar dat ik met een paar afbeeldingen begin om de essentie wat indringender te brengen.

Bill of rights

.aanslagen

.

Veel mensen voelen zich niet meer veilig in onze huidige samenleving en ervaren onze overheden als de grootste veroorzaker.

BESTE INBREKERS

tatatatuuuprotest12

usacurrentlyundersurveillance

protest14

…………………………………………………………………………………………………………………………..

klokhuis aarde         .              protest 52

DE NEDERLANDSE STAATSCHULD. Die bedraagt volgens zeggen 355 miljard euro. De politiek voert hier serieus bedoelde verhitte discussies over. Het kabinet-Rutte vindt dit bedrag te hoog. Brussel ook.  Maar Is de staatsschuld wel ‘te hoog’? Hoe ziet die uit? Welke aardoppervlakte beslaat zo’n stapel geld. Maar alle kretologie hier omtrent vormt het excuus dat er bezuinigd moet worden. Je kunt er niet omheen: al dat gecijfer en gebreuzel bestaat slechts op papier

Maar aan wie zijn we dit bedrag eigenlijk verschuldigd? En aan wie moeten we deze op papier becijferde schuld terugbetalen?

Een  telefoontje naar de Generale Thesaurie, de schatkistbewaarder die het verhaaltje over de staatsschuld overeind moet houden, zou tevens uitkomst moeten bieden.. Maar deze club weet niet precies wie onze schuldeisers zijn. Ze kunnen met een beetje natte vingerwerk er lichtelijk naar raden. Ongeveer 100 miljard is in de eurozone uitgezet. Iets meer in de rest van Europa. Een beetje in Amerika. Een plukje in Azië. Banken claimen ongeveer een kwart ervan te bezitten. Verzekeraars, pensioenfondsen, beleggers en particulieren samen ook. De rest moeten we zoeken bij buitenlandse beleggers.

Maar welk buitenland? Welke beleggers? Welke banken? Goldman Sachs? SNS Bank? ABN AMRO?

Niemand lijkt in staat om een gedetailleerd beeld van onze staatsschuld te schetsen maar het hele verhaal past toch eigenlijk op een velletje A4!

  • We worden van alle kanten financieel uitgekleed, c.q. financiële slavernij
  • We staan onverschillig in de samenleving: ‘Ieder voor zich en God voor ons allen’
  • bedrog door overheid en media, zelf denken is zooo…… vermoeiend
  • Onze samenleving staat afwijzend tegenover klokkenluiders
  • We worden vergiftigd door de farmaceutische-  en de voedselindustrie
  • We worden willens en wetens verslaafd gemaakt aan snoep, chips, frisdrank, sigaretten, internet, facebook, iphones, apps………..
  • Als we eenmaal verslaafd zijn worden we uitgescholden door opgehitste tegenstanders,  geen idee hebbende van de ‘verdeel en heers’ cultuur
  • Je ontkomt niet aan a-sociale en immorele reclamespotjes
  • Ons leven is afhankelijk gemaakt van elektrische apparaten dus wat te doen bij een paar uur stroomuitval

GROOTSCHALIGE MISLEIDING

!cid_image007_gif@01C9F699Voedselwaakhond foodwatch organiseert jaarlijks de Gouden Windei verkiezing om de problematiek van grootschalige misleiding in de supermarkt zichtbaar te maken voor het grote publiek. De genomineerden voor de Gouden Windei zijn dan ook niet de enigen die consumenten afschepen met misleidende en onvolledige informatie. Meike Rijksen stelt: “Het is hoog tijd dat de misleiding stopt. Dat vinden duizenden consumenten met ons.”

Over foodwatch  foodwatch.nl  
foodwatch is dé onafhankelijke non-profit voedselwaakhond, die actief is in Nederland, Duitsland en sinds kort ook in Frankrijk. foodwatch ontvangt geen geld van de overheid of van de levensmiddelenindustrie. foodwatch werkt aan betere regelgeving die consumenten beschermt tegen gezondheidsrisico’s en fraude. Ook eist foodwatch transparantie in de voedselketen. Dit doet foodwatch via onderzoek, overleg, lobby en acties. Samen met consumenten staan we voor eerlijk, veilig en gezond eten. foodwatch is te volgen op twitter via @foodwatch_nl en op Facebook http://www.facebook.com/foodwatchNL

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Ter overdenking en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s