PRINSJESDAG!!

De gouden koetsDe derde dinsdag in september, de troonrede, de plannen van het kabinet voor het komende jaar, het onvermijdelijke,  op de voorhand uitlekken van de begroting………….

Dit jaar voor het eerst in 126 jaar met een koning (in jacquet) om de troonrede voor te lezen en ook het huidige kabinet trad voor het eerst aan in nieuwe samenstelling. Maxima in een gouden jurk, bezet met glaskralen en borduursels. Dan was de eenkoningspaarvoudige donker blauwe kantjurk van prinses Leontien meer in overeenstemming met de financiële tekorten van onze overheid. En juist daarom vraag je je af wat deze Prinsjesdag wel niet gekost zal hebben aan salarissen, vergoedingen en mankracht. Had het juist nu niet wat soberder gekund??

Het woordje solidair is diverse keren gevallen, maar bij alle grandeur rond dit soort evenementen staat de pracht en praal geenszins in verhouding tot de armoede waarmee een deel van de Nederlanders nu wordt geconfronteerd. Het woordje solidair maakt je dan op zo’n moment kwaad.

We kregen ook een nieuw woord voorgeschoteld: participatiesamenleving! Die moet nu de voorheen gekende verzorgingsstaat vervangen.

Wie herkent zich in dit deel van de Troonrede??  “De onderlinge betrokkenheid is in ons land van oudsher sterk. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, moeten we onder ogen zien dat publieke regelingen en voorzieningen aangepast moeten worden.”

Voor zoiets heb je een land met een duidelijke identiteit nodig. Nederland is al lang geen natie meer, maar een federatie van ontevreden bevolkingsgroepen.

En voor de onnodige bezuinigingen gaan binnenkort Nederlanders en Medelandershet koffertje de barricaden op! Nog deze week komen een paar duizend mensen bij elkaar om hun mening hieromtrent te ventileren. Zelfs politici namen op Prinsjesdag de gelegenheid te baat om op te roepen tot deze protestactie!!

  • Enige tijd geleden meldde de mainstream media dat Nederland een belastingparadijs is voor IKEA en buitenlandse aanverwante grootmachten. Ze hoeven nauwelijks belasting te betalen. Daardoor loopt de Nederlandse Staat 6 miljard Euro op jaarbasis mis. Dit valt toch absoluut niet te rijmen met  de 6 miljard bezuinigingen die de bevolking nu moet ophoesten.
  • De werkeloosheid groeit naar 700.000 werkelozen. Er is werk genoeg, maar omdat aandeelhouders snakken naar winst worden er geen banen gecreëerd en de werkdruk op de enkelingen opgevoerd.
  • Vaste contracten voor werknemers kun je vergeten als werkgevers moeten opdraaien voor de kosten van WW- WAO en ziektekosten. Welke  werkgever kan zich nog werknemers permitteren??
  • Ik wacht nog steeds op het bericht dat de jarenlange, riante  wachtgelden van weggestemde politici verdwijnen en ook die van ontslagen of  wegbezuinigde ambtenaren. Om over de bonussen van mislukte bankdirecteuren  nog te zwijgen.

Hoezo durft het kabinet in de Troonrede het woordje solidariteit te noemen??

binnenhof“De Nederlander verliest volgend jaar (2013) gemiddeld 0,5 procent aan koopkracht. De groei van de Nederlandse economie zal uit komen op 0,5 procent, na een krimp van 1,25 procent dit jaar. De werkloosheid stijgt volgens de ‘nationale definitie’ naar 9,25 procent. Het begrotingstekort komt uit op 3,3 procent van het bruto binnenlands product.” Dit meldt het Centraal Plan Bureau.

Wat valt er nog meer te melden :

Kan Nederland zich binnenkort voorbereiden op nieuwe verkiezingen??

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op PRINSJESDAG!!

  1. Gerard Bik zegt:

    “participatiesamenleving” schoot mij ook meteen in het verkeerde keelgat. Het zpveelste eufemisme voor “betalen jullie sloebers alles maar onderling, wij rijken zitten hier goed op onze berg met geld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s