DE EUROPESE UNIE DRAAIT DOOR!

met z'n allenHebben ze daar in Brussel nu niks beter te bedenken dan zich met externe Europese politiek te bemoeien en dat zonder enige kennis van zaken! Nu drijven de beslissingen van de EU veelal op ‘adviezen’ van goedgebekte lobbyisten en wordt er absoluut nooit gecontroleerd of die wel weten waar ze het over hebben. Grondrechten en wetgeving is dit Brusselse clubje wereldvreemd! De hiernavolgende artikelen nam ik in hun geheel over omdat ze wel door ter zake deskundigen werden geschreven met het verzoek deze informatie te verspreiden in de hoop dat het gewone stemvee zijn gezond verstand laat werken.

Kolonisten vragen acties tegen Europese Unie

Woensdag, 17 Juli 2013 19:18

De beslissing van de Europese Unie, Israël alleen te erkennen binnen de grenzen van 1967 en de Joodse nederzettingen op de Westbank te boycotten, heeft in het Heilige Land geleid tot felle reacties.

De Raad van Nederzettingen in Judea, Samaria en Gaza (Yesharaad) rAriëliep de regering op, in ruil projecten van de Europeanen ten behoeve van Palestijnen in het door Israël bestuurde deel van de Westbank te stoppen.

Met bitterheid hebben de kolonisten er nota van genomen, dat de beslissing van de Europeanen bekend werd gemaakt op Tisha Be’av, de Joodse treurdag om het verlies van de Tempel. Éuropa heeft niets geleerd van de geschiedenis. Uitgerekend op de negende van de maand Av keert het terug naar zijn boycotpolitiek’, verklaarde de Yesharaad.

De 700.000 kolonisten in Judea en Samaria zullen nog eensgezinder worden door de druk vanuit het buitenland, werd verder gezegd. De burgemeester van de kolonistenstad Ariël, Eliyahu Shviro, zei dat hij elke vorm van boycot afwijst. Duizenden Palestijnen werken in Joodse fabrieken en bedrijven in Samaria. Niemand zou op het idee komen, hen dit te verbieden op grond van hun religie of afkomst, benadrukte hij.

De Europese Unie heeft een voorschrift uitgevaardigd, dat het alle 28 lidstaten vverschil2erbiedt om de Joodse nederzettingen in enige vorm te steunen, Dit betreft alle nederzettingen buiten de grenzen na de stichting van de Staat, dus de gehele Westbank, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten.

Verboden wordt iedere vorm van samenwerking, en het toekennen van subsidies, prijzen, beurzen of andere financiële steun aan Joodse nederzettingen in deze gebieden. De Jeruzalemse burgemeester Nir Barkat zei in het dagblad Haaretz,dat de EU plannen maakt voor verdere stappen om de nederzettingen te bestrijden. Gesproken wordt over een visumplicht voor Joodse kolonisten bij het reizen naar Europa.                                                                                                 Tommy Müller.

PA klaagt: EU-boycot schaadt ook de Palestijnen

Vrijdag, 19 Juli 2013 13:51

Nu strijden zelfs de Palestijnen tegen de beslissing van de Europese Unie om Joodse nederzettingen in de zogenaamde ‘bezette gebieden’ te boycotten.

palestiniansEen hoge ambtenaar van de Palestijnse Autoriteit heeft de Israëlische media bevestigd dat velen in Ramallah ongelukkig waren met het besluit van de EU. “Wij hebben van onze kant een aantal ambtenaren van de Europese Unie, van de Palestijnse Autoriteit en ook in Israël aangesproken en verzocht, het besluit terug te draaien’, zei de PA-woordvoerder, die niet bij name wil worden genoemd.

De nieuwe EU-richtlijn zou niet alleen Israëlische bedrijven verzwakken, er zijn ook negatieve economische en sociale gevolgen voor de Palestijnse gemeenschap te verwachten. Volgens de richtlijn zullen de Europeanen Joodse projecten op de zogenaamde Westbank niet meer steunen. Hierdoor worden veel Palestijnen getroffen, die daar werken.

Ook bestaat vrees voor massaontslagen van Palestijnse werknemers in de industriële gebieden van Judea en Samaria.
Sammer Darawsha werkt in een kas in de buurt van de nederzetting Halamish bij een Israëlisch-Palestijnse landbouwproject, gefinancierd door de EU. Ze zegt: ‘De beslissing raakt iedereen, Jood of Palestijn. Als zij (de EU) onze broodwinning wegnemen, ons eten wegnemen, wat voor soort vrede zal dan hier heersen?’

NAI.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in achtergrondinformatie, Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op DE EUROPESE UNIE DRAAIT DOOR!

  1. Deze zin “zou niet alleen Israëlische bedrijf verzwakken” klopt taalkundig niet helemaal. Je bedoelt hoogstwaarschijnlijk ‘Israël(it)ische bedrijven’ of de ‘de Joodse/Israël(it)ische gemeenschap’, beste Gabriele, Verder bekijk je alleen de economische kant van de zaak wat natuurlijk de achterliggende gedachte is. De verzuchting aan het eind die over mogelijke vrede tussen israëlieten en islamieten komt uit de lucht vallen en is niet helemaal een logische conclusie van het voorgaande betoog/pamflet dat voornamelijk pro-Israël en anti-Europa is gekleurd of zie ik het te donker in plaats van door een gewenste “roze bril” ?

    Jammer, want je begon dit stuk heel goed en nog wel onder je eigen naam in tegenstelling tot een van je pseudoniemen wat ik toejuich!

  2. Hallo Klaas, Zoals ik al schreef heb ik de twee stukken integraal overgenomen, als zijnde de oproep van de direct betrokken partijen. Een taalfout wil ik dan eventueel corrigeren, maar de visie onaangetast laten. De EU is verkeerd bezig, maar wat wil je met ‘de nazi-roots van Brussels EU’, dan denken ze alleen vanuit anti-semitisme. En de verzuchting op het eind is volkomen duidelijk: wanneer er ontslagen gaan vallen dank zij de EU dan blijft er weinig begrip van Palestijnse zijde over voor toenadering ………

    De namen van de oorspronkelijke auteurs zijn geen pseudoniemen van mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s