ANTI-SEMITISME EN DE WAANZIN ROND PALESTINA.

Am IsraelHet antisemitisme uit zich nu middels anti-Israël propaganda. Mensen die niet gehinderd worden door enige kennis van zaken beschuldigen Israël van oorlogsmisdaden en de meest waanzinnige kreet: ‘de Joden hebben het land gestolen van het Palestijnse volk’ doet je vrezen dat een deel van onze bevolking last heeft van hersenverweking.

FEITELIJK IS ER NOOIT EEN PALESTIJNS VOLK GEWEEST, maar de in Palestina wonende Joden werden als Palestijnen aangemerkt, totdat in 1948 de Joden bij de Verenigde Naties een verzoek indienden om als de onafhankelijke Staat Israël te worden erkend. Welk verzoek door de Verenigde Naties gehonoreerd werd en hiermee de Staat Israël door de leden van de VN erkend werd met de daaraan verbonden rechten en plichten.

Palestina is op zichzelf geen staat, maar de naam van een geografisch gebied, bedacht ark van Noachdoor de Romeinen omstreeks 135 na Chr. De naam werd afgeleid van een zeevolk, namelijk, de Filistijnen, die leefden rondom de Egeïsche zee. De Romeinen kozen voor de naam ‘Philistia‘ om de oude naam ‘Judea’ te vervangen en de Joodse soevereiniteit uit te roeien na de Joodse Opstanden tegen Rome. Het land Judea dat hoofdzakelijk door Joden werd bewoond en door hen bestuurd, omvatte beide kanten van de Jordaan, Samaria, het grootste deel van Galilea en de Golan-hoogte, plus een behoorlijk gebied daarom heen. Later verbasterde men deze Latijnse naam tot Palestina. Palestina was echter nooit een soevereine onafhankelijke staat en behoorde geen enkel volk toe.

Van oudsher behoorde dit gebied als Judea echter al toe aan het Joodse volk (hetgeen archeologisch te bewijzen is) en was dit het ‘Land dat God aan Abraham en zijn nakomelingen gaf’.
Daarna heeft het gebied Palestina diverse overheersingen gekend, doch in 1922 verklaarden 51 landen van de Volkerenbond unaniem dat Palestina Joods is en werd het Mandaat voor Palestina vastgesteld. Door dit mandaat werd Palestina toegewezen aan het Joodse volk. Deze voltallige Volkerenbond, die de voorloper was van de VN, verklaarde op 24 juli 1922 unaniem dat gezien de historische band met Palestina, het Joodse volk dan ook weer verenigd moest worden met hun nationale tehuis in dat gebied.

Bronnen: Brahbosh.com, FocusonJerusalem.com, Israël Christian News Network

Voordat de Arabieren in 1967 het concept van een Palestijns volk bedachten, bestond er geen groep of volk dat hier aanspraak op maakte. Dit alles is terug te vinden en kan worden afgeleid uit de vele officiële documenten van het Britse Mandaat. Die spreken wel over de Joden en Arabieren in Palestina, maar niet over Joden en Palestijnen.

Vandaag de dag is Israël een democratie en de Israëlische wet beschermt het burgerschap van alle burgers, zshabat shalome hebben dezelfde rechten en verantwoordelijkheden. Dit geldt voor niet-joden zoals voor joden. Arabieren zijn volwaardige burgers van de staat, zij kunnen bij alle verkiezingen stemmen, zij kunnen politieke partijen vormen, kunnen zitting nemen in het parlement, ze dienen als leden van het Hooggerechtshof, evenals rechters in andere rechtbanken. 20% van alle studenten in alle universiteiten zijn Arabieren (Arabieren vormen 18% van de bevolking) Er is, geen wet of regelgeving waarin enige vorm van apartheid gestimuleerd wordt.

Alle valse beschuldigingen richting Israël slaan nergens op. De bezetting van gebied is een onterechte claim omdat in verdragen afspraken zijn gemaakt over het verdelen van land in een drietal zones, deze verdragen zijn door beiden gesloten en Israël heeft land afgedragen aan de Palestijnse Autoriteit. Na het sluiten van deze verdragen zouden vervolgens vervolg stappen moeten volgen waarbij afspraken dienen te worden gemaakt over definitieve grenzen van een toekomstige Palestijnse Staat. Het is onterecht te stellen dat Israël de Westelijke Jordaanoever bezet. Dit gebied werd oorspronkelijk wederrechtelijk door Jordanië bezet in 1948. Na de gelijktijdige, laffe aanval van ondermeer Jordanië, Syrië, Libanon en Egypte in 1967 op Israël (bekend geworden als de Yom Kippur oorlog) heroverde Israël de westelijke Jordaanoever.

Israël heeft van meet af aan welwillend gestaan tegenover de stichting van eenTzadik eigen staat voor de Arabieren die er voor kiezen om Palestijnen genoemd te worden, verschillende handreikingen gedaan, doch het zijn de Arabieren die steeds opnieuw de vredesbesprekingen saboteren omdat zij slechts over vrede willen praten als Israël ophoudt te bestaan.

Probeer u eens voor te stellen dat u met iemand tot een akkoord wil komen, terwijl de tegenpartij u niet accepteert, uw bestaansrecht ontkent en gewoon wil dat u (liefst nog tijdens de bijeenkomst) verdampt, ophoudt er te zijn.

Er zijn aan beide kanten obstakels, echter de grootste opstakel voor een definitieve oplossing is het niet erkennen van Israël als Joodse staat. De bouw van nederzettingen op grondgebied gebeurt overigens in gebieden waar Israël formeel volgens de verdragen, civiel en militair beheer heeft. Wel is het zo dat de nederzettingen spanningen aan beide kanten veroorzaakt.

In Syrie vermoordde Assad vele tienduizenden inwoners, In diverse Arabische landen waaronder Egypte worden Christenen vervolgd, vluchten de Kopten massaal het land uit. Worden (vermeende) homo-sexuelen opgehangen, vrouwen onderdrukt. In Gaza is nauwelijks persvrijheid, mogen meisjes niet meer samen met jongens naar school……

Daar hoor je niemand over, alleen tegen Israël gaat men te keer. En dan kan ik maar tot één conclusie komen: onze beschaving is flinterdun en nauwelijks voldoende om een diepgeworteld ant-semitisme te bedekken.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in achtergrondinformatie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op ANTI-SEMITISME EN DE WAANZIN ROND PALESTINA.

 1. klaasv zegt:

  Je sprak over ‘Het land Judea’. Dat is slechts een van de stammen der Hebreeën. Het land is nooit een eenheid geweest, bewoond door nomaden, jagers-verzamelaars, landbouwers en daarvoor twee bewoners die een gezinnetje probeerden te stichten in een paradijselijk oord, maar niet van de verboden boom en zijn vrucht af konden blijven om de eerste doodslag door een van hun lieve (???) kindertjes maar even te verzwijgen, overheersd door diverse koningen en militaire leiders die door de woestijn trokken, enkele vijandige regimes op de koop toenemen. Palestina is nu eindelijk een erkende staat voor een van de volkeren die net zoveel recht hebben op hun eigen huisje, boompje & beestje als elk ander (Lid# VN: 194).

  Nog immer zit minimaal een van die volkeren zonder en wonen over bijna de gehele wereld, inclusief het momenteel veelbesproken Turkije. Ik heb het nu over de Kurden. Waarom gun je ze geen #195 (?) Kurdistan/Kurdonië/Kurdanië (Shakespearecitaat: “What’s in a name?”)

  Wat we de lievelingetjes van Onze Lieve Heer o.a. kwalijk kunnen nemen en hij zelf heeft vergeven dat ze hem niet geloofden en evenmin erkenden (‘het beste paard van stal’ en de eerste paus nog wel) met de historische woorden (vrij vertaald in het Duits:) “… haben es nicht gewusst?”

  Het lijkt er sterk op dat veel zgn. (wereld)leiders en andere machtswellustelingen nog steeds niet weten wat ze aan het doen zijn. Het volk (bege)leiden? Was het maar waar!

  De corruptie van Judas Iskariot was nog ‘heilig’ vergeleken met de huidige gang van (top)zaken….

  Amen.

 2. @Klaas, voor zover bekend heeft Israël geen enkel probleem met huisje-boompje-beestje voor de Arabieren die zich Palestijnen willen noemen, vermits die Israël ook hun huisje-boompje-beestje gunnen.
  Voor de Joden was Jezus een gerespecteerde Rabbi, die kritiek durfde te uiten op het in weelde levende grondpersoneel van God; de ‘lievelingetjes van God’ zien hem als een vrijheidstrijder en een verzetsheld. Maar op de Messias die vrede voor ons allemaal brengt wachten ze nog steeds na 2000 jaar Jodenvervolging, progroms en vernietigingskampen.

 3. De hiernavolgende reactie ontving ik per email uit Israël:
  The love of the Lord never ceases, His mercies never come to an end…..
  Psalm 98:3 He has remembered His loving kindness and His faithfulness to the house of Israel.
  That is you and your family.
  Psalm 100:5 For the Lord is good; His loving kindness is everlasting and His faithfulness to all generations.
  Isn’t it beautiful ? I just love His Word, don’t you do too? It’s my daily bread.
  Rest in the shadow of His wings.
  Love, …………

  Words so true. http://www.flickspire.com/m/iaaw/poweroflove
  Love comes from with in! Sit back contemplate the sayings of life and how they will reflect on your life or do already.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s