NEDERLAND IN VERZET!

tatatatuuu Overal hoor en lees je dat Nederlanders stelling beginnen te nemen tegen het huidige  regeringsbeleid. Op facebook wordt een deel van het verzet al gebundeld in een actie die binnen 20 dagen al meer dan 1.800 sympathisanten op de been bracht. http://www.facebook.com/events/377345955697956/?ref=25

Op het Malieveld in Den Haag gaat op 31 maart a.s., maar ook op 27 april a.s. gedemonstreerd worden

Er circuleren al voorbeeldbrieven, die iedereen kan sturen naar alle fractie voorzitters of Marc Rutte. (via s.blok@tweedekamer.nl)

“Beste Mark Rutte,

Aangezien jij vind dat jij zomaar over het inkomen van andere mensen mag beslissen, heb ik besloten dat ik je ga tutoyeren.

Over de manier waarop jij je werk uitvoert heb ik wat kleine op en aanmerkingen:

Hoe is het met je ouders? Nog fit? Geen medische probleempjes? Ik neem aan dat ze, als ze mankementen gaan vertonen, bij jou gaan wonen? Je gaat je eigen ouders toch niet latenverschil2 betalen voor hun verblijf in een bejaardentehuis neem ik aan. Nee, jouw ouders zullen niks tekort komen. Maar, waarschijnlijk tot jouw verbazing, zijn er meer mensen die ouders hebben…die NIET het geld hebben om hun ouders een keurig verzorgde oude dag te geven. Omdat jij lonen van iedereen, behalve jezelf en je collega`s, omlaag gooit, kunnen andere mensen niet altijd betalen voor bejaardentehuizen of verzorgingstehuizen. Daar had je vast nog niet over nagedacht, vandaar dat ik het maar even vertel.
Maar ach, ze kunnen ook bij jou wonen toch? Ruimte voor ze heb je wel aangezien je geen vrouw (die zeurt dat ze haar schoonouders niet in huis wil) en kinderen hebt.

Omdat je wat dat betreft duidelijk zo groen als gras bent begrijp ik wel dat jij niet kunt overzien wat voor consequenties jouw acties op gezinnen hebben.
Ja, je kunt natuurlijk aan je kompaan, Diederik, vragen hoe dat nou bijvoorbeeld werkt met een gehandicapt kind. Maar, als ik eerlijk mag zijn, is Diederik geen al te best voorbeeld. Want die heeft dan wel een gehandicapt kind maar NIET het inkomen dat de gemiddelde gezinnen met gehandicapt kind hebben.
Diederik kan alles betalen voor zijn dochter, aangezien hij een riant loon opstrijkt. Dat geldt echter niet voor veel andere ouders. Die willen ook graag diezelfde zorg bieden, maar dat maak jij ze nogal moeilijk.

Laatst hoorde ik dat je zelfs het landelijk minimum omlaag gekregen hebt. Wat werk je toch hard Mark! Maar, heb je al eens gekeken naar dat minimum? Ik bedoel ècht gekeken? Enig idee hoeveel mensen het moeten doen van dat minimum? Enig idee hoeveel gezinnen daarbij zitten?
Ik snap dat jij, als kinderloos figuur, niet kunt weten wat kinderen zoal kosten. Jij hoeft je alleen druk te maken over je huishoudster. Want eten doe je waarschijnlijk nog braaf bij je moeder en ze zal ook ongetwijfeld je was doen.
Jij brave borst hebt zoveel vertrouwen in het Nederlandse volk. Jij denkt dat al die sterke mensjes het wel af kunnen met wat minder.
Ho! Wacht even! Mark…als jij ieders loon kort omdat “men” dat wel aankan…maar niet dat van jezelf…betekent dat dan dat jij niet sterk bent?? Dat jij eigenlijk…een watje bent???
Zeg, knul, waarvan heb jij eigenlijk gestudeerd? Studiebeurs? Die toen nog geen automatische lening was? In welk deel van je gestudeerde brein ging het mis toen je besloot studeren veel duurder te maken? Ben je bang voor concurrentie van de volgende generatie?

Met jouw verzonnen stelsel heeft de Nederlander 2 opties: 1= Werken voor een loon rondom het minimum. Dan heb je nog wat recht op belastingtoeslagen. 2= Een enorm salaris eisen. Want als je nèt boven het minimum gaat zitten, heb je geen recht op belastingkortingen en moet je alles helemaal zelf betalen…en dat red je niet. Alleen, de meeste bazen hebben het geld niet voor een enorm salaris. Voel je het probleem?

yodo-popeIk neem aan dat je een waarzegster hebt bezocht en zij vertelde jou dat je je hele leven gezond blijft. En, omdat je al had vastgesteld dat Nederland zoveel sterke mensjes behuist, dacht je dat het hele zorgstelsel ook wel op de schop kon.
Want als jij het niet nodig hebt, dan heeft niemand het nodig. En als iemand het wel nodig heeft dan moeten ze diep in de buidel tasten…heel diep, want door jouw schrappen in inkomens lijkt die buidel wel een bodemloze put. Ken je de definitie van: egoïsme?
In Jip&Janneke taal, zodat ook jij het snapt: Een egoïst is iemand die alleen aan zichzelf denkt. Vat je hem? Valt die euro? (Die euro die helemaal vanuit Griekenland komt.)

Mark, mijn conclusie is als volgt:
Iemand die nog geen gehaktbal kan maken zonder kookboek,  die wel een huishoudster heeft maar geen vrouw en kinderen, hoort NIET aan het hoofd van een land te staan.
Ga eerst maar eens wat levenservaring opdoen. Wees een man, ruil eens een maandje met iemand die het met beduidend minder moet doen dan jij, en probeer dan nog maar eens die levensstijl van je vol te houden.
Zonder die ervaring ben jij niet de persoon die kan oordelen over wat Nederlanders nodig hebben. Want WIJ zijn jouw werkveld! ………………….                           (Patricia K.)”

OPROEP BRIEF TWEEDE KAMER!

De VVD en de PvdA gaan op de bezuinigingstoer zonder over de gevolgen voor de verschillende Nederlanders na te denken. Ondernemer Marlise Hof componeerde en verstuurde namens 700.000 ZZP-ers de hierna volgende oproep aan de fractievoorzitters van de Tweede Kamer. Het is de hoogste tijd dat de Nederlanders hun stem verheffen, de volksvertegenwoordigers hun problematiek voorleggen en antwoorden eisen.

Maak als ondernemers gebruik van de geboden mogelijkheid om uw inbreng te leveren.

Geachte fractievoorzitter,

Als zzp’er weet ik wat het betekent om te gaan met onzekerheid en begrijp ik heel goed dat niet alleen mijn huishoudboekje op orde moet zijn, maar dat de regering ook haar begroting op orde moet brengen. Daarvoor moeten we blijkbaar allemaal offers brengen.

Voor vrijwel iedereen in Nederland is uitgerekend wat dit betekent. Het NIBUD heeft voor maar liefst 100 modelhuishoudens de gevolgen van het herziene regeerakkoord uitgerekend. Bij al die voorbeelden is nergens een berekening gemaakt met de gevolgen voor de 700.000 zzp’ers.

Toch worden er maatregelen aangekondigd die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor mijn huishoudboekje als zelfstandig ondernemer. Met name de winstbox en de afschaffing van diverse aftrekposten hebben grote gevolgen voor het besteedbare inkomen van zelfstandigen. Helaas wordt hierover geen informatie verstrekt, zodat ik in grote onzekerheid over mijn inkomen verkeer.

In hoeverre wordt de afschaffing van de zelfstandigenaftrek gecompenseerd? En een winstbox klinkt leuk, maar wat betekent dat voor mijn koopkracht? Betekent dit dat wij ook 10% koopkracht moeten inleveren, zoals een andere groep die niet in de koopkrachtplaatjes van het kabinet voorkwam, de ouderen met een hoger aanvullend pensioen?

Stichting ZZP Nederland, waarbij ik aangesloten ben, heeft al eerder voorgesteld om de zelfstandigenaftrek in zijn geheel te compenseren middels de mkb-winstvrijstelling, maar daarop is nog steeds geen reactie van de overheid ontvangen.

Daarom zie ik graag voorbeelden en uitgewerkte plannen. Wilt u de motie van Pieter Omtzigt (CDA) (Kamerstuk 33402, 42) steunen, waarin de regering wordt gevraagd een overzicht te geven van de maatregelen die zzp’ers betreffen?

Graag verneem ik van u of u deze motie steunt om inzicht te krijgen en ik reken erop dat u bij uw plannen ook rekening houdt met de positie van zzp’ers.GOD-1

Met vriendelijke groet,……………..  “

Het staat uiteraard iedereen vrij om op zijn eigen manier te reageren of de voorbeeldbrieven naar eigen believen aan te passen. Maar ik denk dat de tijd van zwijgen voorbij is!

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in achtergrondinformatie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op NEDERLAND IN VERZET!

  1. Tiny Beckers zegt:

    super Gabriele!..wij gaan in elk geval demonstreren ,de 31ste maart al zeker!..ook wij zijn het zat,en hartstikke blij dat de Nederlander Eindelijk eens opstaat uit z’n luie stoel!!..

  2. Nauru zegt:

    Whats Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and it has helped me out loads. I hope to give a contribution & help different users like its aided me. Great job.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s