KAARTEN….

10Wanneer je tegenwoordig in een esoterische boekhandel rondneust kom je vanzelf een afdeling Tarot-kaarten tegen in allerhande nieuwe en vaak zeer creatieve uitvoeringen. Zelf mag ik daar graag naar kijken, want je komt er soms heel aparte decks tegen. Vaker koop ik er dan eentje vanwege de mooie, kleurrijke of artistieke uitvoering, terwijl ze voor een goede klassieke tarotlegging onbruikbaar zijn. Er wordt wel gerefereerd aan de grote en kleine Arcana, maar het verband is niet altijd duidelijk weergegeven. Vermoedelijk vanwege het ontbreken van de juiste achterliggende kennis.

Daarnaast vind je tegenwoordig ook kaartjes voor een dagelijkse trekking met de gedachte of intentie voor die dag. Of een inspiratie voor de dagelijkse meditatie. En soms denk ik dat het ook gewoon om een ‘nieuw marktproduct’ gaat.

Je hebt tegenwoordig al verschillende Droomkaarten, Engelenkaarten, Feeënkaarten, Edelstenenkaarten, Runenkaarten en diverse Orakelkaarten. Bij de Godinnenkaarten vind je de mythe, het verhaal, die in verschillende culturen aan uiteenlopende Godinnen verbonden is en deze staan voor specifieke aspecten die bij de Griekse, Romeinse, Keltische of Germaanse godinnen behoren.

In de loop der tijden heb ik zo’n 40-tal decks verzameld, mede omdat ze kenmerkend voor een stuk geschiedenis, vaak cultuurgebonden zijn en hun eigen verhaal vertellen. Niet allemaal geschikt om als Tarotkaarten te gebruiken, maar daarom niet minder interessant. Het gaat erom wat je ermee doet en welk doel ze voor jou moeten dienen.

Inmiddels heb ik ook mensen gestimuleerd om hun eigen kaarten te maken en zo hun eigen processen te verwerken, dan wel weer te geven. Hun creatieve onderbewuste aan te boren en zo een stuk bevredigende rust te vinden.

Een gezegde dat ze aanspreekt opschrijven en langzamerhand een schriftje met allerlei spreuken te verzamelen. Proberen er een tekeningetje bij te maken en zo een eigen, persoonlijk deck te ontwerpen. Uiteraard zijn mandala’s hier al helemaal ideaal voor.

Het is niet zo moeilijk of ingewikkeld als u denkt en hier zijn er enkelen, die ik vanmiddag met CorelDraw maakte van een paar opgeslagen kopieën van mijn mandala’s en uit mijn schriftelijke verzameling gezegden.

spreuken-1

spreuken-2

spreuken-3

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Ontmoetingen, Ter overdenking en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s