TOEKOMSTPERSPECTIEF VOOR HEKSEN!

WarningOp 14 december jl. werd in Nederland een volgende fase van de Codex Alimentarius van kracht. Sinds deze datum bepaalt EU-regelgeving dat gezondheidsclaims bij voedings middelen en voedingssupplementen in de meeste gevallen niet meer zijn toegestaan Homeopathie en de orthomoleculaire geneeskunde (voedingsgeneeskunde!) worden zo effectief van hogerhand belemmerd.

 Waar ik moeite mee heb is dat er geen verweer meer mogelijk is en dat iets niet meer getoetst hoeft te worden door de Rechter. Juist dat “juridisch onherroepelijk” is een nieuwe trend in de Europese wetgeving. Kan zoiets juridisch gezien wel, dat wetgevers zich boven de wet plaatsen en aan toetsing onttrekken.

De wet is onder het mom van consumentenveiligheid gepresenteerd, maar in feite is het een poging van de farmaceutische industrie om alle natuurlijke middelen buitenspel te zetten.

Deze reactie van Gerard Bik was me uit het hart gegrepen:
“Het probleem is, dat alles wat buiten de 222 bewezen claims valt, verboden is. Dat een onschuldig tuinkruid al eeuwenlang medicinaal gebruikt wordt omdat het gewoon werkt, is niet genoeg. Het moet w e t e n s c h a p p e l i j k bewezen zijn. Met de huidige gebrekkige stand van de wetenschap valt een heleboel niet te bewijzen.    
De opzet is zelfs demonischer: in het stuk van de NVWA staat: “Alle afgewezen en niet beoordeelde claims zijn vanaf dan dus niet meer toegestaan.” Het is dus voldoende om een claim niet te beoordelen. Dan kan er al een boete worden opgelegd.”         

Zwitserse overheid erkent in een baanbrekend rapport de werking van homeopathie

“De Zwitserse overheid heeft een lange en erkende traditie van neutraliteit, en om die reden mogen de verslagen van deze overheid over omstreden onderwerpen wellicht serieuzer bekeken worden dan die van de overheden die sterker beïnvloed worden door economische en politieke ontwikkelingen.”

Gezien het feit dat twee van de vijf grootste farmaceutische bedrijven van de wereld hun hoofdvestiging in Zwitserland hebben, zou men kunnen concluderen dat dit land een groot belang bij, en een voorkeur voor reguliere geneeskunde zou hebben. Maar een dergelijke veronderstelling is toch niet juist.

Het rapport van de Zwitserse overheid over homeopathische geneeskunde van eind 2011, vertegenwoordigt de meest uitvoerige evaluatie van homeopathische geneeskunde die ooit door een regering tot stand gekomen is …………………….

homeopathie

We zullen dus terug moeten naar Heksen, Sjamanen en Natuurgenezers voor heling en medicinale ondersteuning. We zullen zelf weer onze kennis omtrent geneeskrachtige planten moeten oppoetsen en zelf aan de slag met homeopathische en natuurlijke geneesmiddelen……

Of de mensen zoeken die ons verder helpen. Want mondelinge overdracht van kennis is nog niet te verbieden en brandstapels zijn niet langer in zwang.

 

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op TOEKOMSTPERSPECTIEF VOOR HEKSEN!

  1. Wayne zegt:

    We zullen dus terug moeten naar Heksen, Sjamanen en Natuurgenezers voor heling en medicinale ondersteuning.
    Ik houd me aanbevolen, maar ook om de barricaden op te gaan om deze grote onzin tegen te gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s