DE MACHT VAN HET VOLK!

struisvogel NederlandDe gedachte dat wij weerloze burgers zijn, die het niet op kunnen nemen tegen de overheid of de Nazi ideologie van Brussel berust op een illusie, die zorgvuldig gevoed wordt door een criminele overheid, graaiende bankiers en uit hun voegen gegroeide multinationals. Een illusie die in stand gehouden wordt door onze angst om ons comfortabel leventje te verliezen, stress door alle negatieve berichtgeving via een bedrieglijke en afgunst bevorderende mainstream media, gebrek aan kennis, maar vooral gebrek aan solidariteit en vertrouwen in onze medemens. Verdeel en heers! Maar dat zien we gewoon niet.

Neem nu bijvoorbeeld het begrip autoriteit. Welke autoriteit, wat voor autoriteit? Terwijl we aan de ene kant een autoritair iemand herkennen als zijnde iemand die zijn wil aan anderen wil opleggen, zich beroept op kennis die u niet bezit…… maar wel kunt verwerven als u zelf op onderzoek gaat en dan terugkomt voor een vervolggesprek.

Wat is er mis met “Daar moet ik even over nadenken, ik neem nu niet meteen een beslissing”. Bang dat u niet voor vol wordt aangezien?? Schrikt u ervoor terug dat de ‘tegenpartij’ u dom of besluiteloos noemt? Dat men kwaad wordt, dat u niet in hun doordrammerij trapt?  Wat een persoon ook over u zegt of van u vindt: dat is slechts zijn mening en zegt meer over die persoon dan over uzelf. ‘It’s just one men’s opinion.

U bent uw eigen expert. U bent een vrij mens, die opereert binnen zijn eigen (on)mogelijkheden en u bent absoluut gelijkwaardig aan degene tegenover u, zelfs een ambtenaar! (wettelijke gelijkheidsbeginsel).

Maar in deze tijd en met uw begrijpelijke onzekerheid kan het nooit kwaad om iemand mee te nemen, als getuige, als iemand die niet emotioneel erbij betrokken is, weer dingen hoort die u ontgaan…. Om te laten zien dat u niet alleen staat. Bepaalde mensen/groepen krijgen altijd wat ze hebben willen of recht op hebben omdat…. ze met hun hele familie komen of met lotgenoten of mensen die solidair met ze zijn.  Hoezo autoriteit??

Veel autoriteiten maken zichzelf al ongeloofwaardig, dus hoezo moet U ze serieus nemen wanneer ze u afkammen of wegsturen? Blijf vooral hardnekkig terugkomen!! Stel vragen en vraag of ze u precies uitleggen waarom…. Of wat een artikel precies inhoudop de pluchet……

Nu babbelen een stelletje politici over een crisis om u een poot uit te kunnen draaien, de verkeerde mensen kennen zichzelf exorbitante salarissen toe omdat ze echt geloven dat ze onvervangbaar zijn….. Wel laten we de geluiden omtrent de crisis eens serieus nemen!

Wat zou er gebeuren wanneer Nederlanders massaal besluiten om:

 • Hun spaarrekeningen leeg te halen en op te heffen;
 • Zich niet meer te laten verleiden om op de beurs te gokken en om hun aandelen te verzilveren;
 • Leningen versneld af te lossen;
 • Geen extra geld meer te laten staan op hun rekening courant, maar uitsluitend voor de vaste lasten;
 • Te stoppen met internet bankieren;
 • Zich massaal per e-mail wenden tot onze volksvertegenwoordigers met vragen over verkiezingsfraude, de ongewenste invloed van Brussel, hun gebrek aan daadkracht, verzoeken om lobbyisten van multinationals te  weren, volksreferenda enz…….
 • Vaker de fiets te nemen i.p.v. de auto zodat er minder getankt hoeft te worden;
 • Geen frisdrank of chips e.d. te kopen;
 • Een week lang geen inkopen te doen in de supermarkt;
 • Abonnementen van tijdschriften en kranten (desnoods tijdelijk) op te zeggen;
 • Geen apps of internet op hun mobiele telefoon te nemen, helemaal opzeggen;
 •  Zich niet laten verleiden  tot het aanschaffen van nieuwe innovaties zoals de ipad e.d. U kon voorheen ook zonder…. Dus waarom?Duidelijk!
 • Een tijdlang geen verzorgingsproducten kopen…. Op mijn blog kunt u lezen hoe overbodig ze in veel gevallen zijn zijn http://wp.me/p1vNuQ-sD
 • Vermijdt juist de aanschaf van merkproducten;
 • Geen nieuwe kleren kopen, maar oude vermaken of tweedehands aanschaffen;
 • Minstens een week lang geen TV kijken zodat u kunt ontstressen en misschien kunt u daarnaast nog een signaal afgeven dat animal planet of discovery meer te bieden hebben;
 • Overbodige verzekeringen op te zeggen! De meeste doen toch niet wat ze beloven vooral de rechtsbijstandverzekering;
 • Apparatuur laten repareren i.b.v. nieuw aan te schaffen;
 • Nadenken over uw ‘status’ en dat het opbieden tegen de buurt -door de nieuwste dingen aan te schaffen- uiteindelijk geen zoden aan de dijk zet;
 • CONSUMINDEREN! Alleen dat wat u echt nodig heeft kopen en geen extra aanbiedingen pakken;
 • Gezonde mensen kunnen hun eigen risico verhogen en daarmee hun maandpremie omlaag brengen;
 • Aanvullende verzekeringen opzeggen;
 • ………………….

HavikWeersta eens de verleiding van het gemak en vermijdt beïnvloeding door nieuws. Veel mensen shoppen uit verveling en stellen zich bloot aan allerhande verleidingen. Wel, door meer dingen zelf te doen vullen ze vanzelf hun tijd met nuttiger zaken.

Maar stel u eens voor wat de gevolgen van bovengenoemde grootschalige volks ‘opstand’ te weeg zou brengen. Met veel van een massale veranderende aanpak zou U banken op de knieën brengen en het grootkapitaal rechtstreeks treffen.

Door anders met autoriteit om te gaan laar u een hele meute z.g. “VIPS” in verwarring achter.

Dan komt er een crisis bij de manipulerende overheid en captans of industry, daar waar die hoort!p[ower of the people

Er ontstaat een nieuw landschap voor middenstanders (ZZP-ers) in de vorm van reparateurs, monteurs, handwerkers, ambachtslieden, loodgieters, fietsenmakers, tuinders, timmermannen enz… met kleinschaliger aanbod en werkend vanuit hun mobiele werkplaatsen….

 

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op DE MACHT VAN HET VOLK!

 1. Credit Scores Government zegt:

  I’ve read several good stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I wonder how much attempt you place to create this type of great informative website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s