WEER TERUG in Nederland.

leliesPer 1 december ben ik hier dus weer terug na een vliegtocht van 9 uren en 14 minuten van Atlanta naar Düsseldorf. Een heel verschil met de vliegtocht heen, want de terugtocht voelt veel vermoeiender aan. We landden om 8.10 ‘smorgens en rond 11 uur was ik terug in Heerlen. Hartverwarmende ontvangst thuis en eindelijk weer Senseo koffie. Zelfs mijn tafeltijger was blij me te zien. Een dag lang heb ik daarna nog het zoemen van de vliegtuigmotoren in mijn oren ‘gehoord’ en voelde ik nog de airconditioning op mijn gezicht blazen. Tegen de avond (inmiddels 38 uren zonder slaap) werd ik ziek, verkouden of griepje? In ieder geval zat mijn hoofd potdicht, was mijn stem hees en kiepte ik letterlijk om van de slaap. De daarop volgende dagen sliep ik diep met koortsdromen, afgewisseld met koortsvrije uren die ik benutte om achterstallig lees- en schrijfwerk te doen en e-mails te beantwoorden………..  Zo heb ik ruim een week min of meer ‘getript’ en in mijn koortsdromen veel herbeleefd van vijf intensief doorleefde weken.

Vreemd rustig is het ook ineens om me heen -ondanks de nodige aanloop- na al die weken in een druk gezin en een maand waarin ik Veterans Day, Thanksgiving, Black Friday en een studieweek beleefde; zijdelings de presidentverkiezingen meekreeg en de lange ritten naar de presentaties door een wijds en nazomerend landschap.

Mijn nacht en dag-ritme is nog steeds verstoord en het lijkt wel of ik nog steeds geen verbinding krijg met de omgeving, het energieveld om me heen. Alsof iets definitief veranderd is. Een totaal nieuwe ervaring.

Vandaag is het 12-12-2012 en vandaag om 12 minuten over 12 wil ik meedoen met de VerrassingsActie om zomaar iemand een kleinigheidje te geven. Na de volgende oproep:

  • “In het najaar van 2009 ontstaan en nu al bijna niet meer weg te denken: 12-12/12:12, handenharthet moment waarop je geheel belangeloos een ander een plezier doet. Hoe? Door op 12 december, even na 12-en iemand die je nog nooit eerder hebt ontmoet een aardigheidje te overhandigen. Deze actie geeft verbinding en zorgt voor plezier… waardes die zo belangrijk zijn in een tijd van individualisering en verkilling.

De afgelopen jaren werden er ontroerende en grappige ervaringen gedeeld, dus we rekenen ook dit jaar weer op jullie medewerking, promotie en verhalen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

12-12/12:12 – Hoe doe je mee?
Op 12 december loop je de wijde wereld in met een kadootje. Dat kan van alles zijn: een zelfgebakken cake, een mooie tekening, een enkele bloem… wees creatief. Dit aardigheidje geef je aan de eerste de beste onbekende die je tegenkomt. Dat kan een straatkrantverkoper zijn, een snelle zakenman, een hangjongere, een hoogbejaarde dame, een moeder met een schare kinderen… Iedereen komt in aanmerking. Als je wilt, kun je er een briefje bij doen waarop je in je eigen woorden uitlegt wat 12-12/12:12 is. Je kunt ook hier een briefje downloaden. Geef om precies 12:12 uur je kadootje, en geniet.

12-12/12:12 – Waarom zou je mee willen doen?
Gewoon, om een voorbeeld te zijn in de huidige maatschappij. Om de verkilling tegen te gaan. Om plezier te beleven aan het kopen/maken, inpakken en weggeven van een aardigheidje. Om een onbekende te laten ervaren dat menselijkheid nog steeds bestaat. Het is een oefening in lef, in enthousiasme en spontaniteit.

12-12/12:12 – Wat is het NIET!
Dit initiatief is NIET commercieel. Geen enkel belang is ermee gemoeid. We gaan niet in groepen, we gaan niet voor TV, we gaan geen graaibakken bij de supermarktkassa’s tegenkomen waar je de 2e week van december een kant-en-klaar cadeautje kan kopen. Deze actie is puur 1:1 – menselijk contact. Het kadootje komt van JOU!”

Cadeaukaartje kleinAan het cadeautje kun je dit links bijgevoegde voorbeeldkaartje hangen met de bedoeling om deze aktie onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen te brengen

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in achtergrondinformatie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s