OP WEG….

De reis is voor mij geregeld en ik vlieg met DELTA Airlines vanaf Düsseldorf naar Atlanta (Georgia) en dan met een binnenlandse vlucht naar Nashville (Tennessee), waar ik door mijn gastvrouw wordt opgehaald. Er is ook rekening gehouden met mijn beperking wat betreft het afleggen van lange afstanden en zowel in Düsseldorf als in Atlanta is er gezorgd voor vervoer per rolstoel, die door iemand geduwd wordt

Dat is zonder meer een geweldige uitkomst want het vliegveld is groter dan men zich kan voorstellen. Maar nu word je vlot overal door en langs gemanoeuvreerd, zo ook langs de paspoortcontrole. Ik krijg hulp om de losse spullen in de mandjes en op de lopende band te deponeren, zoals sieraden, jas, schoenen, (zelfs mijn kruk) en handbagage om te worden gescand. De laptop wordt uit mijn tas geplukt en moet in een apart mandje. Kennelijk blokkeert die het scannen van de inhoud van de tas. Dan door het poortje en vervolgens wordt alles weer snel omgehangen, aangetrokken en in de tas geordend. Verder gaat de race: door de taxfree shops, via de lift richting Gate 37C! Het is echt fantastisch en spaart een hoop pijn, gezoek, geregel en tijd uit.

De vlucht duurt ruim 9 uren en we vliegen terug in de tijd, maar we kunnen ons comfortabel installeren, film kijken of lezen …..

Twee uur voor onze aankomst in Atlanta worden kaarten rondgedeeld, die de passagiers moeten invullen om direct af te geven bij aankomst aan de douane. Het gaat hoofdzakelijk om informatie over de aard van je verblijf, het logeeradres, tijdsduur, specificatie van eventueel taxfree aanschaffingen op het vliegveld en de prijs daarvan en of je iets aan te geven/ in te voeren hebt,  je paspoort-gegevens en alles bij elkaar is dit een vereenvoudiging van de 2 papieren die je voorheen verplicht was om in te vullen.

Het loopt inmiddels tegen zeven uur Europese tijd en dan rammelen de etenskarretjes weer voorbij met een kleine pizza en een bekertje ijs. Gevolgd door het Amerikaanse equivalent van koffie. Tegen half negen op mijn horloge begint het vliegtuig langzaam te dalen. Het is beneden mij dan rond half twee plaatselijke tijd en volop zonneschijn. Zo zie ik Georgia onder me door glijden en het patchwork dat Atlanta heet. Ik zie boerderijen, wegen, straten, veel groene parken, rotspartijen, bossen, huizen, grote vijvers, straten, opritten en snelwegen. Langzamerhand worden de details beter zichtbaar en na een half uur zie ik de vleugelkleppen omhoog komen en voel ik het vliegtuig afremmen.

Om 10 over negen (‘avonds) op mijn horloge en iets over twee ’s middags aldaar zijn we in een aangenaam warm Atlanta.  De rolstoel staat al klaar en een struise dame duwt me vlot en handig door diverse gangen tot aan de paspoort controle. Bij de eerste (vriendelijke) beambte moet ik een paar vragen beantwoorden, de ingevulde kaart afgeven, mijn vingertoppen tegen een scanner houden. Eerst 4 vingers links en dan de duim, vervolgens vier vingers rechts gevolgd door m’n rechterduim en je ziet dat hij de afdrukken opslaat. Dan moet ik recht in een camera kijken, word ik gefotografeerd en vermoedelijk in jpg.formaat opgeslagen. Mijn Esta visumaanvraag tonen en tot slot krijg ik een stempel in mijn paspoort en toestemming om tot uiterlijk 23 januari 2013 in de States te blijven.

Terwijl ik even verderop geparkeerd word ondergaan anderen dezelfde procedure, er komen nog twee rolstoelen (met inhoud) bij en staan wij uiteindelijk netjes naast elkaar in de wachtstand. Onze ‘duwers’ melden zich bij ons voor verder transport en we worden zo een metrotrein in gerold. Om naar een verafgelegen gate voor binnenlandse vluchten te komen, zo uitgestrekt is ‘t vliegveld van Atlanta. Dit geldt trouwens voor alle grote vliegvelden in Amerika: gewoon een paar stations met de metro.

Dan weer schoenen en jas uit, sieraden en horloges af, laptop uit de tas, door het poortje en vervolgens weer alles om en aan. De race gaat verder: langs gangen, via 2 liften, nog meer gangen. Een kort oponthoud bij de lopende band om de koffer aan te wijzen en uiteindelijk arriveren we bij de gate voor de vlucht naar Nashville.

Maar volgens schema hebben we nog bijna 2 uur de tijd. Bovendien is er ook in deze area een rookruimte aanwezig. Na 11,5 onthouding wil ik een sigaret en koffie!!. Vlakbij is een koffietentje met SEATLE’s Best! Zo is die twee uur wel te overbruggen! Met voor mij een grote beker (medium size) Macchiato richting rookruimte.

De vlucht naar Nashville duurt gelukkig niet lang en na 25 minuten landen we al. Weer met de rolstoelen de hele afstand tot aan de lopende band voor de koffer. Verleden keer heb ik in Amerika een speciaal TSA-hangslotje aangeschaft. Dit slotje kan door de Amerikaanse douane met een ‘moedersleutel’ geopend worden en dus ook weer afgesloten, indien ze het noodzakelijk vinden om een blik in je koffer te werpen.

Eindelijk dan kan ik mijn gastvrouw begroeten. Wanneer we na anderhalf uur onze uiteindelijke bestemming, Columbia, binnen rijden valt me weer het ruimtelijke hier op. Brede straten, veel groen en alles verlicht.  Elektriciteit is hier –vanwege de grote afstanden- allemaal bovengronds.

Als eerste snel boodschappen doen bij Walmart. 24 uur per dag open. Bij Walmart staan kleine scootmobieltjes aan even zovele opladers waar je vrijelijk gebruik van kunt maken. Trouwens bij alle grote supermarkten en voor mij wel zo plezierig.

Ondanks ons voornemen om het niet laat te maken praten we desondanks door tot in de kleine uurtjes. Wanneer ik uiteindelijk om half vier ’s ochtends het bed inrol val ik als een blok in slaap!! Om eerst om half tien de volgende dag wakker te worden.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Ontmoetingen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s