ONEERLIJKE VERKIEZINGSSTRIJD!!

U wordt zoveel mogelijk onwetend gehouden over de nieuwe partijen die meedoen en zo kunt u zich onvoldoende oriënteren. Meer dan de helft van de partijen die meedoen aan de verkiezingen worden ronduit geboycot en worden zoveel mogelijk buiten zichtwijdte van het grote kiezers publiek gehouden!!

Hieraan verlenen de media, maar ook de StemWijzer hun medewerking. Persoonlijk noem ik dit manipulatie, kiezersbedrog en daarom wijd ik er deze blog aan. Met slechts een paar voorbeelden:

Dit is geen objectieve aanpak want u krijgt uitsluiten advies voor deze partijen:

SP – Partij voor de Dieren – PvdA – PVV – SGP – GroenLinks – ChristenUnie – D66 – CDA – VVD

Dossier Nederland Kiest

Links Peilingwijzer

Links Zomergesprekken met lijsttrekkers

Links Verkiezingsprogramma’s (.pdf)

Links Kandidatenlijsten

Uit de Volkskrant

dossier VK Dossier Verkiezingen van 2012

Kleine partijen boos over uitnodigingsbeleid NOS

Door: Jeroen Visser − 16/08/12, 13:09

© anp. De lijsttrekkers van 50PLUS Henk Krol (R) en Dirk Poot van de Piratenpartij (L) in debat in een café.

Kleine partijen vinden het oneerlijk dat alleen de gevestigde partijen uitgenodigd worden voor televisiedebatten van de publieke omroep.

Partijen die nu nog niet in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd krijgen van de NOS geen uitnodiging voor de lijsttrekkersdebatten. Kleine partijen zoals de Piratenpartij, 50plus en Nederland Lokaal vinden dit oneerlijk. ‘Het is storend dat de NOS nieuwe partijen geen kans geeft om campagne te voeren’, zegt Dirk Poot, lijsttrekker van de Piratenpartij. Volgens Poot is de NOS het vanwege haar publieke mandaat verplicht om aandacht te besteden aan alle partijen die meedoen aan de verkiezingen. ‘Maar ze doen net alsof er maar zes partijen meedoen aan de verkiezingen.’

Willekeurig
Ook Jan Nagel, voorzitter van ouderenpartij 50PLUS, is ontevreden. ‘Alleen de zittende partijen worden uitgenodigd, maar dat beleid is volstrekt willekeurig. In sommige peilingen staan wij op 3 zetels. Waarom kijkt de NOS daar niet naar?’ Voor 50PLUS is het uitnodigingsbeleid extra zuur omdat de partij sinds vorig jaar al wel in de Eerste Kamer is vertegenwoordigd. ‘Ze hebben liever acht keer Pechtold dan één nieuw gezicht’, aldus Nagel.

In een reactie zegt de NOS dat alle partijen worden uitgenodigd als daar een journalistieke aanleiding voor is. Voor de debatten heeft de omroep zich beperkt tot de partijen die nu in de Tweede Kamer zitten, verklaart NOS-eindredacteur Peter Kloosterhuis. ‘We moeten een criterium hanteren voor de debatten, anders wordt het wel heel onoverzichtelijk.’

Mensen als Peter Kloosterhuis denken voor U, beslissen voor U.

De publieke omroep van nu functioneert dus niet, voldoet niet aan zijn doelstelling en is mede daarom schuldig aan volksverlakkerij.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in politiek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op ONEERLIJKE VERKIEZINGSSTRIJD!!

  1. tiny0190 zegt:

    Ja oneerlijk dit!!..ik hoop dat Nederlanders verder gaan kijken als hun neus lang is Gabriele!…per slot van rekening moeten wij als Nederlanders toch steeds het gelag betalen voor de fouten die ook een volgend kabinet maakt,..dus openen die ogen en visolie slikken voor de goede werking van de grijze cellen Nederlanders,..wordt wakker!!!

  2. eliza zegt:

    Als je wilt dat er meer aandacht komt voor de nieuwe partijen, zou het prettig zijn als je ook een stukje erover schrijft en aanklikbare links geeft. Nu staan die nieuwe partijen in een blokje genoemd, maar moet je het aanklikken om goed te kunnen lezen en kun je niet op de links klikken.

  3. Hallo Eliza, dank voor je reactie en ik heb al over de nieuwe partijen geblogd om ze aan de kiezers/ lezers voor te stellen: http://wp.me/p1vNuQ-oI : STEMADVIES. Weliswaar op mijn aangehechte blog, maar dit is de link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s