VIRUS DORIFEL!!

En in één adem volgt de tekst: ‘Nederland moet weerbaarder worden’.

Lezen we verder dan komen we bij:

Experts wijzen er op dat Nederland weerbaarder moet worden. De komst van het NCSC lijkt niet genoeg. Er gaan steeds vaker stemmen op om DE WET AAN TE PASSEN zodat de opsporingsdiensten, naar Amerikaans model, meer bevoegdheden krijgen en mogen ‘terug hacken’.

In NRC Handelsblad zegt hoogleraar Digitale Beveiliging Bart Jacobs (Universiteit Nijmegen) vanmiddag: “We zijn afschuwelijk afhankelijk geworden van ICT. Digitale beveiliging is ontzettend moeilijk. Overheid, bedrijfsleven en burgers besteden er te weinig aandacht aan. Het volgende kabinet zal hier nog meer aandacht aan moeten schenken dan het huidige al doet.”

“De politiek zou ICT-beveiligingsbedrijven toestemming moeten geven om ‘terug te hacken’, zegt Ronald Prins. ‘Nederland is te veel van de vriendelijke aanpak’. Volgens Ronald Prins van ICT-beveiligingsbedrijf Fox-IT zou Nederland de overlast van computervirussen kunnen beperken door direct terug te slaan zodra duidelijk is welke buitenlandse servers verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van een virus.

De TV (mainstream media) deelt via het nieuws mede dat men (op de voorhand) een link legt naar de criminelen, die momenteel druk doende zijn met bankfraude.

Echter:

 • er is geen virus richting banken gestuurd, maar richting overheid! De bankfraudeurs proberen mensen om te leiden naar valse sites en zo de mensen TAN-codes en privé informatie te ontfutselen. Pas daarna is fraude mogelijk………… Geen enkele overeenkomst met het Dorifel virus.
 • Het virus vermeubelt teksten of maakt bestanden onvindbaar. Geen enkele aanwijzing dat er informatie is ‘opgehaald’ en ook dan wordt het (dank zij onze verplichte vingerafdrukken en microchips in onze officiële documenten) wat moeilijk om diefstal van identiteiten te plegen.
 • Het virus werd omschreven als zéér moeilijk te traceren maar was wel binnen twee dagen beheersbaar. Om het LOVE virus onder controle te krijgen waren 4 tot 8 maanden nodig.????
 • Er werden vooralsnog géén privé computers besmet, het betrof hier uitsluitend een paar (gemeentelijke) overheidsnetwerken.

 Wat gaat er op zulke momenten allemaal door me heen??

 • Vertrouw ik informatie via de officiële nieuwskanalen?? NEEN!
 • Is het niet merkwaardig dat zulks gebeurt, zo kort na de afwijzing van ACTA ??(ACTA: de wet die censuur op internet mogelijk zou maken en providers moest dwingen om klantgegevens vrij te geven)………. Hmmmm, vind ik wel opvallend!
 • Acht ik de overheid in staat om zoiets zelf uit te voeren? JA!! Zie het FLAME-virus dat door de Israëlische en Amerikaanse geheime diensten de wereld ingestuurd werd om netwerken binnen te dringen.
 • Hebben we ook maar iets vernomen van de overheid tegen het veel gevaarlijker FLAME virus of dat ze het toen nodig vonden om de wet aan te passen?? NEEN
 • Heeft de overheid vaker false-flag operaties uitgevoerd?? JA!!
 • Heeft de overheid vaker pogingen ondernomen om angst onder het publiek te zaaien?? JA!!
 • Acht ik onze overheid in staat om het dorifel-virus zelf te ontwikkelen en te verspreiden opdat ze een excuus heeft om de wetgeving aan te passen en het hacken-door-de-overheid te legaliseren?? JA!

Stel dat wij als burgers er in trappen of dat er buiten onze zichtwijdte wetswijzigingen plaats vinden in de voorgestelde richting, dan is er geen enkele computer meer veilig. Dan kan de overheid iedere computer binnendringen, zoals die van U en mij, van elke willekeurige redactie of privé-bedrijf…………..  Zoals we nu weten is de overheid in staat om snel orde op zaken te stellen, dus bestrijden en beveiligen is voldoende!

BIG BROTHER IS WATCHING YOU en gaat steeds een stapje verder!! Hoogste tijd om wakker te worden en op welke manier dan ook uw stem te verheffen of op z’n minst vragen te stellen.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s