DE ANONYMOUS FILOSOFIE!

Christopher Doyon, ook bekend als Commander X, gezeten op de top van een heuvel bij een onbekende plaats in Canada slaat een journalist en fotograaf gade, die zich een weg omhoog banen langs een smal pad, voor een interview met hem. Ver weg van de priemende ogen van de vertegenwoordigers van de wet.

Aan dit interview zijn weken van versleutelde e-mails voorafgegaan, naast een uitgewerkt veiligheidsprotocol om dit gesprek met Doyon tot stand te brengen, één van de breinen achter Anonymous en nu op de vlucht voor de FBI.

Doyon die ruiterlijk toegeeft deel te hebben gehad in de sommige, meest geavanceerde hacktivisten aanvallen op websites gedurende het afgelopen jaar –van Tunesië tot Orlando, van Sony tot PayPal- werd gearresteerd in september 2011, toen hij een relatief onbelangrijke website van de Santa Crus county hackte uit protest tegen het gewelddadig verwijderen van een daklozenkamp op de trappen van het gerechtsgebouw. Inmiddels ontsnapt is hij nu één van de publiek bekende namen achte Anonymous

En zo verscheen dit interview in Postmedia News:

Insider vertelt waarom Anonymous ‘waarschijnlijk de machtigste organisatie ter wereld is’

Catherine Solyom, Postmedia News  May 12, 2012 – 5:31 PM ET | Last Updated: May 13, 2012 2:30 PM ET                                          (vertaling Gabriele van Doorn)

V: Wat heb je te zeggen tegen mensen die heilig geloven dat Anons gewoon cyber-terroristen zijn?

A: In beginsel wijs ik het woordbeginsel als argument af! Als u me een terrorist wil noemen heb ik er geen probleem mee, maar ik zou u willen vragen: “Wie zijn het die zo bang zijn?”. Indien dat de slechteriken zijn dan ben ik werkelijk super en is het OK.  Als het de doorsnee mensen zijn, de mensen overal ter wereld, die wij proberen te helpen en die bang voor ons zijn, die zou ik willen vragen om zich te ontwikkelen en kennis te verzamelen. Om een beetje te onderzoeken waar we mee bezig zijn en om hun angst los te laten. Wij vechten voor hèn, wij vechten net als Occupy voor de 99%. Het is die ene 1% die onze planeet vernietigen die angst aangejaagd wordt. Indien wij voor hen terroristen zijn dan hebben zij gelijk!

‘Ik denk dat we uiteindelijk zullen winnen. Ik heb altijd geloofd dat het recht zal zegevieren.

Informatie terrorist” – wat een leuk concept. Dat je iemand kunt terroriseren met informatie. Maar wie wordt er geterroriseerd? Zijn het de doorsnee mensen die in de kranten lezen wat de overheid uit hun naam doet?  Zij worden niet geterroriseerd – zij zijn tevreden met die situatie. Het zijn de mensen die geheimen verbergen, die hun misdaden verbergen. Het grappige is namelijk  dat tot nu toe iedere e-mail database die gehackt is en die ik gezien heb, van President Assad tot Stratfor security, werkelijk alle e-mail database, elke afzonderlijke e-mail bevatte criminele informatie.  Niet één keer ben ik bij een overheidsinstelling ingebroken, heb hun e-mails bekeken met de gedachte: “O, mijn God, deze mensen zijn absoluut onschuldig, ik heb een fout gemaakt!”

Het volledige interview in het Engels kunt u lezen op: http://news.nationalpost.com/2012/05/12/insider-tells-why-anonymous-might-well-be-the-most-powerful-organization-on-earth/

Terroristen voor de ene, helden voor anderen, men is er nog niet uit wat betreft de ware aard van Anonymous. Ook bekend om hun robuuste verdediging van de vrijheid op Internet en het recht om anoniem te blijven. 

De multinationals, de door hun grootte onaantastbaar lijkende monstruositeiten, zijn vooral bang voor Anonymous.  Voor hen is het beangstigend te weten dat zij de meest machtige overheden en organisaties ter wereld hebben  omgekocht, maar op hun knieën gebracht kunnen worden door een 14-jarige tiener met een 300 Euro of Dollar computer. Maar dat is de macht van de mensheid over de illusionaire realiteit van een firma.

In de internet poll van Time Magazine 2012 kwamen zij op de eerste plaats als de machtigste organisatie ter wereld.

N.B.: Inmiddels heeft Anonymous hun herkenningstekst gewijzigd:

We are Anonymous We are Legion – We do not fight for slavery, we fight for liberty In the name of democracy, Let us all unite! Expect us!

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in achtergrondinformatie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s