DE CRISIS HEEFT EEN NAAM!!

Goldman Sachs wordt door veel prominente deskundigen verantwoordelijk geacht voor de crisis in Griekenland maar ook voor de wereldwijde economische crisis.

“Goldman Sachs is de machtigste bank, die zich als een octopus om onze aardbol heeft vastgezogen”, aldus een oud-medewerker van diezelfde bank.

“Tot een bepaalde leeftijd blijf je in dienst van Goldman Sachs en dan moet je plaats maken voor jong afgestudeerde economen. Als ‘dank’ voor bewezen diensten krijgen de oud-medewerkers een sleutelpositie toebedeeld op besluitvormingsniveau in bijna alle lagen van de samenleving”, aldus een andere oud-medewerkster.

Zo verkreeg deze inmiddels berucht geworden bank overal een voet tussen de deur en bepaalde niet alleen richting op politiek gebied, maar ook op de energiemarkt, binnen de gezondheidszorg, de farmacie en het onderwijs.

Zie ook een uitzending van  één vandaag op YouTube: http://youtu.be/NWGu3OyuSIw.

Een directeur van Goldman Sachs in Londen heeft zijn ontslag ingediend nadat hij een vernietigende open brief in de New York Times publiceerde waarin hij onthult hoe de bank ‘moreel bankroet’ is en probeert zoveel mogelijk winst te maken door klanten ongeschikte producten te verkopen.

Greg Smith beweert dat de corporatie haar bedrijfscultuur is kwijtgeraakt onder algemeen directeur Lloyd Blankfein en president Gary Cohn.

De beschuldigingen die zijn gepubliceerd in de New York Times werden al snel ontkend door de bank. “We zijn het niet eens met de beeldvorming die wordt geschetst. We zijn alleen succesvol als onze klanten succesvol zijn. Deze fundamentele waarheid is de kern van onze manier van werken.”

Smith was 12 jaar lang werkzaam voor de zakenbank, eerst in New York en later in Londen, en voegde toe dat directeurs via interne emails vaak refereren naar hun klanten als ‘muppets’.

“Ik heb bijeenkomsten bijgewoond waar geen minuut werd gesproken over hoe we klanten kunnen helpen. Ze gaan alleen over hoe we zoveel mogelijk geld aan ze kunnen verdienen,” schreef Smith. “Ik wist dat het tijd was om te vertrekken toen ik studenten niet langer recht in de ogen kon kijken en kon zeggen hoe geweldig het was om bij Goldman te werken.”

Smith beweerde adviseur te zijn geweest voor vijf van de grootste Amerikaanse vermogensbeheerders, sovereign wealth funds in Azië en het Midden-Oosten en de twee grootste hedgefondsen ter wereld. In zijn brief noemde hij ze niet bij naam, maar volgens Bloomberg zijn Man Group en Bridgewater Associates de twee grootste.

Om bij Goldman snel promotie te maken moet je volgens Smith klanten overtuigen te investeren in aandelen of andere ‘producten waar we vanaf willen omdat ze niet veel winst opleveren’.

“Goldman kon 143 jaar lang ongestoord haar gang gaan,” schreef Smith tot besluit. “Goldman Sachs is één van de grootste en belangrijkste investeringsbanken ter wereld en te diep geïntegreerd in de wereldwijde economie om op deze wijze door te kunnen blijven gaan.”

GOLDMAN SACHS EN DE VERNIETIGING VAN GRIEKENLAND

Afgelopen februari verkreeg het Griekse ministerie van Financiën uitsluitsel over een staatsschuld-deal, maar een bankroet van het land lijkt tegelijkertijd onafwendbaar.

Een decennium lang voorzag de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs de Griekse overheid van riskante financiële constructies zodat de schuld van het land lager uitviel dan in werkelijkheid het geval was.

Het leverde de zakenbank honderden miljoenen op en vormde het begin van de structurele ondermijning van de euro. De schulden van Griekenland zijn inmiddels torenhoog opgelopen en het land staat dan ook onder curatele van de trojka (EC, IMF en ECB).

De bezuinigingen treffen een bevolking die nauwelijks begrijpt wat er aan de hand is. Wat gebeurde er bijvoorbeeld in juni en december 2001? Goldman hielp het Griekse ministerie van Financiën aan trucs om de schuld in de richting van 60 procent van het bbp te brengen, het criterium voor deelname aan de euro.

De Europese controleur Eurostat was op de hoogte van deze deals en zag er geen kwaad in. Ze verergerden de zaak echter voor Athene en zorgden voor de eerste barst in de idealen van de eurozone.

In de aflevering van Tegenlicht die op maandag 13 februari te zien was:  http://youtu.be/AXzlY7zFr2g ,  kwamen onder meer aan bod de visies van:

William D. Cohan is voormalig bankier en schreef het boek Money and Power: How Goldman Sachs came to rule the world. Nomi Prins is voormalig partner en managing director bij Goldman. Ze verliet de bank in 2002 omdat ze het niet eens was met de koers die Goldman Sachs insloeg na de beursgang in 1999. Nick Dunbar is financieel journalist van Bloomberg en schreef in 2003 het eerste geruchtmakende artikel over de schuldswap van 2001. Hij is tevens auteur van het boek The Devil’s Derivatives.

Bron: www.Niburu.nl

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk, politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op DE CRISIS HEEFT EEN NAAM!!

  1. That is really attention-grabbing, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and sit up for in the hunt for extra of your wonderful post. Additionally, I have shared your web site in my social networks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s