SPAARLAMPEN???

KIEZEN VOOR SPAARLAMPEN OF GEZONDE LEEFOMGEVING?

Een aantal jaren kregen we de energiezuinig lampen door de strot geduwd door een minister, die op meerdere terreinen absoluut niet gehinderd werd door enige kennis van zaken. Gesteund door ‘zijn-we-teuge-omdat-het-nu-in-is’-verslaafden met dezelfde vage denkraampjes als de gangbare, geestverruimende middelen gebruikende, stoned garnalen.  Met excuses aan de garnalen.

Gloeilampen waren uit, energiezuinige lampen in. En omdat de minister ook ‘teuge’ was en fanatieke volgelinge van de, inmiddels door de mand gevallen milieu-goeroe, AL GORE  ging ze deze gloeilampen onmiddellijk verbieden. Op de gebruikelijke ondoordachte en ondemocratische wijze.

Inmiddels zijn we helaas een aantal trieste gevolgen verder en blijken deze -de hemel ingeprezen- energielampen buitengewoon gevaarlijk.

Ten eerste bevatten de lampen kwik en verspreiden ze bij het branden  niet alleen kwikdamp, maar daarnaast ook fenol, naftaleen en styreen. Kortom Kanker verwekkende dampen.

Indien enenergiezuinige lamp kapot valt en in scherven ligt moet u de betreffende ruimte voor  tenminste 15 minuten verlaten om niet aan het inhaleren van ronduit giftige dampen te worden blootgesteld. Sowieso geen (kwik) energiezuinige lampen aan doen in slecht geventileerde ruimten. Ook niet te lang laten branden.

Wanneer u echter daarna de kapotte lamp en scherven opruimt: zorg voor goed schoeisel, gebruik tuinhandschoenen, eventueel een mondkapje en alleen stoffer en blik hanteren! Vervolgens moeten de scherven in een plastic zakje en uirsluitend in de chemobox gedeponeerd worden!

Een scherf die per ongeluk in uw hand of voet terecht komt kan naast ontstekingen een kwikvergiftiging veroorzaken, die inmiddels al in enkele gevallen tot amputatie van het betreffende lichaamsdeel heeft geleid. Als u alsnog per ongeluk door zo’n scherf gewond raakt, raadpleeg uw huisarts om erger te voorkomen.

  • Hebt u deze waarschuwingen ooit op de verpakking gelezen?
  • Hebt u sowieso ooit een gebruiksaanwijzing op de verpakking gelezen?

Wel was deze informatie te vinden in de Elsevier van april 2011; The Telegraph, een genomeerde Britse krant, betreffende een onderzoek door Alab Laboratorium te Berlijn en de Universiteit van Portsmouth is bezig met vervolg onderzoeken.

Deze lampen mogen dan energiezuinig zijn, maar tevens een gevaar voor de volksgezondheid en een kwestie van tijd totdat ze verboden worden. Om maar te zwijgen voor het geval ze op onverantwoordelijke wijze in het milieu terecht komen omdat iemand te beroerd is om ze fatsoenlijk te verwijderen.

De overheid is allang op de hoogte van deze gevaren en ook tot welke meest extreme gevolgen deze kunnen leiden. Zou je zeggen dat er moet worden ingegrepen, maar nee, ze werken nog mee aan het promoten van deze rommel.  Maar ja minder mensen, die voortijdig bezwijken aan kanker of kwikvergiftiging, is waarschijnlijk ook goed voor het milieu.

Volksgezondheid begint steeds meer te lijken op een voortijdig decimeren van de overbevolking……  Aspartaam in ons drinken, kleurstoffen, fluoride, uitstoot in de lucht van allerhande rommel voor de productie van consumptiegoederen, grootschalig sproeien van insecticiden, homeopathische GENEESMIDDELEN die nu als voedingssupplementen worden aangeboden en zodoende veel te lang worden doorgebruikt………..

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op SPAARLAMPEN???

  1. phelmken zegt:

    Dit is niet alle informatie over de lampen, ook geven ze veel vuile stroom af, en kwam ik zelfs tegen dat een pacemaker gestoord werd.
    Daarbij hebben Engelse artsen gewaarschuwd voor de hoge UV straling bij vooral mensen met transplantaties. Daarnaast kan het ook bij mensen met epilepsie aanvallen uitlokken.
    Dit geld overigens ook voor TL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s