DE HOER VAN BABYLON

Iedereen voelt op onbewust niveau of spreekt het openlijk uit, dat we op een kruispunt staan en dat er ‘verandering in de lucht hangt’. Er beweegt zich van alles en de voorspellingen zijn niet van de lucht, evenals rampenfilms en doemscenario’s. Astrologisch gezien zitten we in een eindtijd, het einde van het vissentijdperk en iedereen kijkt reikhalzend uit naar het watermantijdperk. De populariteit van de Europese Gemeenschap is ver te zoeken en persoonlijk heb ik het altijd een veelkoppig monster gevonden. Daarom waag ik mij ook eens aan voorspellingen en wel die uit de Openbaringen van Johannes.

2000 jaar geleden had de Evangelist Johannes , gedurende zijn verbanning op het eiland Patmos, visioenen over deze eindtijd. Hij voorzag rampen, die hij niet kon plaatsen of bevatten, omdat de beelden afkomstig waren uit een voor hem volslagen onbekende wereld in een verre toekomst. Johannes heeft ze proberen te beschrijven in de beeldspraak en met de symboliek die hij kende, maar schrijft ook dat alleen zij, uit deze eindtijd, deze beelden pas zullen kunnen begrijpen.

Johannes beschrijft de vervuiling van het water in rivieren en de zee, die dood zaait onder de levende wezens van de zee; van het zonlicht dat de mensen zal verzengen, grote hitte brengt en delen van de aarde zal doen branden; over gif dat van de hemel komt en over de verdrukking en laster onder de mensen.

Maar Johannes beschrijft ook hoe dit alles uiteindelijk tot een einde komt ‘door de val van de hoer van Babylon, die boven de koningen stond, die met haar hoereerden en weelderig geweest zijn en die zullen wenen wanneer zij de rook van haar verbranding zien’.

Hij roept echter op tot vrolijkheid over de vernietiging van de hoer als hij schrijft:
‘Zo zal Babylon met geweld geworpen worden, de grote stad en zij zal nooit meer gevonden worden. En geen stem van de zangers, de citerspelers en fluitspelers zal in u gehoord worden en geen kunstenaar zal in u gevonden worden —————————
want uw kooplieden waren de machthebbers der aarde, want door uw toverij werden alle volken verleid’.

Behalve dat ik griezelig veel hierin herken heb ik onmiskenbaar associaties met het marktgerichte denken, de enorme macht van de grote ondernemingen, beurs en de overweldigende reclame als ‘toverij, die hele volken verleidt’.

Me verder verdiepend in de Openbaringen van Johannes heb ik zodoende gerede twijfel omtrent het voortbestaan ven de Europese Unie.

In 1957 werd in Rome de Europese Economische Gemeenschap (nu Europese Unie) opgericht en overal in Europa wordt de politiek ondergeschikt gemaakt aan het bedrijfsleven. De kooplieden zijn inderdaad machthebbers van formaat. Alle aangesloten regeringen onderwerpen hun nationale wetgeving aan de richtlijnen van de E.U.

Johannes zal in zijn visioenen van het Rome anno 2012 niets herkend hebben, dat ook maar in de verste verte leek op het Rome van zijn tijd. Maar de beschrijving van de grote hoer, gezeten op het beest met zeven koppen en tien horens kan op Rome van toepassing zijn.

‘En de vrouw, die gij zaagt, is de grote stad, die het koningschap heeft over de koningen der aarde, gezeten op het beest met zeven koppen tien horens’. ————————-
‘Het beest dat gij zaagt was en is niet en het zal opkomen uit den afgrond en het vaart ten verderve. De zeven koppen zijn zeven bergen waarop de vrouw gezeten is. (Rome is gebouwd op zeven heuvels) Ook zijn het de zeven koningen. En het beest, dat was en niet is, is zelf ook de achtste, maar het is uit de zeven koningen: vijf ervan zijn gevallen, één is er nog en de andere is nog niet gekomen’.

Het is zelf de achtste, maar het is uit de zeven en wat mij betreft een aardige omschrijving van de Europese Unie.

De oprichting van de EU werd in Rome ondertekend door Italië, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland, vóór de Duitse éénwording.

  • In Italië, Frankrijk en Duitsland waren de monarchiën ten val gebracht en vervangen door republieken;
  • Luxemburg is een hertogdom maar tot 1868 was koning Willem III tevens Groothertog van Luxemburg. Doch om een internationaal conflict (na de Luxemburgse kwestie) te vermijden werd in Londen een conferentie belegd, waarbij de zelfstandigheid van Luxemburg tot stand kwam.Na de tweede wereldoorlog speelde de problematiek rond koning Leopold van België, die dientengevolge noodgedwongen afstand deed van de troon ten gunste van zijn zoon Boudewijn.
  • Nederland bezat als enige een koning(in) die niet gevallen was.

De EU is een statenverbinding sui generis, d.w.z. een gemeenschap of zelfstandige organisatie met een eigen karakter. Aan de EU zijn bevoegdheden overgedragen en de machtenscheiding (de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht ) is op geheel eigen manier ingevuld. Daarmee is de EU de achtste koning maar het was uit de zeven.

‘’ En de tien horens, die gij zaagt,zijn tien koningen die nog geen koningschap hebben ontvangen. Maar één uur ontvangen zij macht als koningen met het beest’.

Binnen de EU zagen we: 1. De Europese Raad; 2. de Europese Commissie; 3. Het Europees Parlement; 4. het onafhankelijk Hof van Justitie; 5. Economisch en Sociaal Comité; 6. EURATOM; 7. de WEU (de defensiepoot van de EU); 8. de EMU (Europees Monitaire Unie); 9. de EPU (Europees Politieke Unie) en 10. de Europese Centrale Bank.

Het beestje komt al aardig uit de verf maar groeide inmiddels uit tot een gedrocht.

Europa verenigd in een Europese Staat. Het bedrieglijke aan de hele zaak is echter: de Europese Overheid –in de zin van een democratisch gecontroleerde Europese regering- bestaat eigenlijk niet. In werkelijkheid is de EU een ordinaire thuismarkt naar ouderwets liberalistische snit.

Het beest was en is niet —-
Want uw kooplieden waren de machthebbers der aarde!

Maar Johannes openbaart verder: Én de tien horens die gij zaagt, en het beest, dezen zullen de hoer haten en zij zullen haar berooid maken en naakt, haar vlees eten en haar met vuur verbranden’.

Inmiddels hebben klokkenluiders al onthuld hoe de mensen van de Europese Commissie zichzelf verrijken ten koste van gemeenschapsgelden, omtrent ten onrechte opgestreken presentiegelden van de Euro- parlementariërs………………… en wat er nog meer aan onthullingen aan de orde is.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk, Ter overdenking en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s