VOOR EEN VRIJ EN OPEN INTERNET

Wat je ook mag vinden van de Occupy Wallstreet acties, ze hebben ontegenzeggelijk  rimpelingen veroorzaakt in het gezapige wereldje van de gevestigde orde. Er schijnt zelfs een vorm van paniekvoetbal te ontstaan. Temeer daar internet een grote rol gespeeld heeft in het verspreiden van nieuws rond deze acties.

Kon men de media nog min of meer onder controle houden omtrent de OCCUPY WALLSTREET beweging of ‘het zwijgen opleggen’, op internet verspreidde zich het laatste nieuws.

Legde men in de media de nadruk op de overlast, veroorzaakt door mensen die nu eenmaal overal op af komen of gestuurd worden om een goede actie te verstoren, op internet kon men de zaken op hun merites volgen of diverse petities tekenen.

Vandaar dat ik toch deze oproep van AVAAZ.ORG plaats met de mogelijkheid de wereldwijd georganiseerde oproep om een petitie te ondertekenen.

Op dit moment bespreekt het Amerikaanse Congres een wet die het mogelijk maakt om internet wereldwijd te censureren, met een zwarte lijst voor sites als YouTube, WikiLeaks en zelfs Avaaz!

Met de nieuwe wet kunnen de VS internetproviders dwingen elke website te blokkeren op beschuldiging van het overtreden van auteursrecht- of handelsmerkwetgeving, of zelfs wanneer gebruikersactiviteiten naar de smaak van de staat te weinig in de gaten worden gehouden. Deze zwarte lijst zal ons allemaal raken omdat veel webhosts en –hardware in de VS gevestigd zijn.

De stemming kan elk moment plaatsvinden, maar we kunnen iets doen om de nieuwe wet tegen te gaan. Een aantal leden van het Congres maken zich hard voor vrijheid van meningsuiting en geloven dat een wereldwijde oproep hun strijd versterkt. Laten we daarom een ongekende petitie bouwen met stemmen uit alle hoeken van de wereld, waarin we Amerikaanse besluitvormers vragen het wetsvoorstel te verwerpen en internetcensuur tegen te gaan. Klik hieronder om te tekenen en stuur de petitie aan zoveel mogelijk anderen door — onze boodschap wordt direct aan leden van het Congres overhandigd, nog voordat de stemming plaatsvindt.

http://www.avaaz.org/nl/save_the_internet/?vl

De Amerikaanse regering heeft landen als China en Iran jarenlang veroordeeld vanwege hun internetcensuur.

Maar het effect van de nieuwe censuurwet van de VS kan vele malen groter zijn – er kunnen sites geblokkeerd worden voor iedere gebruiker wereldwijd.

Vorig jaar werd een soortgelijk wetsvoorstel afgeketst nog voordat het de Amerikaanse Senaat bereikte. Maar nu is het voorstel terug in een andere vorm. Auteursrechtwetgeving bestaat al en wordt gehandhaafd door rechtbanken. Maar deze nieuwe wet gaat veel verder – de regering en grote bedrijven kunnen serviceproviders en zoekmachines op basis van ongefundeerde beschuldigen dwingen bepaalde sites te blokkeren – zonder dat er sprake is van een rechtszaak of dat de provider schuldig is bevonden aan een strafbaar feit!

Voorstanders van vrijheid van meningsuiting in de VS hebben al aan de bel getrokken, en een aantal leden van de Senaat proberen voldoende steun te verzamelen om dit gevaarlijke wetsvoorstel tegen te gaan. We hebben geen tijd te verliezen. Laten we ze steunen voor behoud van vrij en open internet, als noodzakelijk middel voor mensen uit de hele wereld om ideeën uit te wisselen, te communiceren en samen te werken aan de wereld die we willen. Teken hieronder om de censuur van de VS een halt toe te roepen, en internet zoals we dat kennen te behouden:

 http://www.avaaz.org/nl/save_the_internet/?vl

We zagen bij de Arabische Lente en de globale Occupybeweging dat internet mensen tot actie kan aansporen, mensen kan verenigen en de wereld kan veranderen. Als we de handen ineen slaan kunnen we deze nieuwe aanval op internetvrijheid tegengaan. In Brazilië en Italië hebben leden van Avaaz eerder grote overwinningen behaald in de strijd voor internetvrijheid. Laten we datzelfde doen op globaal niveau, en zo deze censuurdreiging overwinnen.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s