CYCLISHE REDUNDANTIE:

Ongetwijfeld hebben jullie het volgende probleem ook al gehad! Je start een programma op je computer en om de één of andere reden draait je pc “in de knoei” Je zit met een “loopje” oftewel een “cyclische redundantie!”
Maar wat betekent dat eigenlijk? Wel, hier is een simpel voorbeeld dat  duidelijk maakt wat een cyclische redundantie precies inhoudt.

De directeur van een maatschappij roept zijn secretaresse bij zich, en zegt haar: “Vanessa, ik ga een weekje naar Rome voor een leer-bijeenkomst en ik wil dat je meegaat. ’t Is een buitenkans voor jou om de internationale top van de maatschappij te ontmoeten en onze mensen waarmee we zaken doen te leren kennen…
Gelieve dus de nodige voorbereidingen te treffen.”

Vanessa, de secretaresse, belt meteen haar man op en meldt hem:
“Karel, schatje, ik moet een weekje met de direkteur naar Rome voor een leerbijeen-komst…. Dus liefste, we zullen elkaar helaas de hele volgende week moeten missen…. …!!”

Karel belt meteen naar zìjn maîtresse met de boodschap:
“Jeanne, mijn liefste, het kreng vertrekt een week naar het buitenland !! We gaan de hele volgende week lekker samen doorbrengen…. ik kijk er smachtend naar uit !!

De maîtresse, Jeanne, belt meteen naar de student Bart waaraan ze bijlessen
wiskunde geeft: “Bart, ‘k heb véél te veel werk volgende week, ik moet je bijlessen een week overslaan. Je hebt een weekje vrij !!”

Bart belt meteen daarop naar zijn grootvader: “Opa, mijn bijlessen van volgende week zijn uitgesteld. Mijn prof Jeanne, heeft veel te veel werk. We kunnen eindelijk samen gaan vissen !”

De grootvader, die de eigenlijke direkteur van het bureau in dit verhaal is, roept zijn
sekretaresse Vanressa in zijn kantoor en meldt haar: “Vanessa, je mag de voorbereidingen voor die leerbijeenkomst afzeggen.  Ik heb plotseling de kans om met mijn kleinzoon te gaan vissen….. ik zie hem al zo weinig…. we schrijven wel in voor een volgende leerbijeenkomst.  Je moet alle reserveringen voor hotel, vliegtuig etc. annuleren!!”

Vanessa belt dus naar haar man :“Karel, die halve gare directeur van mij heeft weer een wispelturige bui… hij heeft nèt de Rome-Reis afgezegd. Ik zal dus toch gezellig thuis zijn !”

Dus belt Karel naar zijn maîtresse Jeanne: “Lieveling, schatje van me, het spijt me héél erg, we kunnen jammer genoeg volgende week toch niet samen doorbrengen. Die Romereis van mijn kreng van een wederhelft is afgezegd!”

Waarna Jeanne weer naar haar leerling belt:  “Bart, luister eens, ik heb mijn agenda kunnen herschikken. De bijlessen kunnen volgende week toch doorgaan zoals gebruikelijk!!”

Bart belt dat door aan zijn opa: “Opa, die tang van een professor komt me net melden dat de bijlessen tòch zullen doorgaan!!  Het spijt me, maar onze plannen om te vissen kunnen níet doorgaan!!”

Waarop Opa, de directeur, ‘zijn’ Vanessa binnenroept:
“Mijn kleinzoon Bart meldt me net dat hij de volgende week niet vrij is….hij heeft blijkbaar tòch bijles. Je kunt de voorbereiding van de reis dus weer opstarten…. We kunnen naar Rome!!”

Begrijpt U nu wat cyclische redundantie is, oftewel een “software loopje??”

Bron: PlusPost te Kerkrade

Humor past ook in het netwerkgebeuren, mag je rustig gebruiken:

Iemand vroeg me per linkedin mail of ik hem nog een goede medewerker met sociale vaardigheden en kennis van de Engelse taal kon voorstellen, met de bedoeling hem te ontlasten.

Aangezien ik de persoon goed ken en hij voldoende weet had van mijn humor, deed ik hem per mail het volgende voorstel:

Nog een netwerkgrapje:

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Humor en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op CYCLISHE REDUNDANTIE:

  1. Jan Maarten Fernig zegt:

    Prachtig, dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s