INTERNET TROLLEN

 Een bericht van Rebecca Cheng (Personal Development) vertaling: Gabriele van Doorn

Sommige sprookjes worden waar: Netwerktrollen bestaan! In het begin dacht ik dat het gewoon om één van die geruchten ging over samenzweringen of grapjes van succesloze netwerkers. Maar deze creaturen verbergen zich in donkere hoekjes van een computernetwerk en slippen naar buiten om interessante bloggers en eerlijk bedoelende schrijvers onderuit te halen. Helaas vinden zoekers naar  correcte informatie deze vervuilende informatie op hun weg en worden zodoende door deze aanvallen op het verkeerde been gezet.

Trollen zijn samenzweerders die zich verstoppen achter hun toetsenbord om hun afkeer van positieve informatie of juiste kennis te spuien.

Wie zijn deze netwerkende of internet trollen? Het gaat om of gefrustreerde mislukkelingen dan wel volslagen idioten die er op uit zijn om anderen in verwarring te brengen door chaos te scheppen vanuit de duistere hoeken van hun gecomputeriseerde grotten. Daarnaast heb je de hoog opgeleide en goed georganiseerde onruststokers met geen ander doel voor ogen dan het verspreiden van tweedracht, angst en twijfels. En ik vraag me af wie hen betaalt om zulke dingen te doen.

Zij vallen aan maar wij zouden hetzelfde moeten doen; door hun om de oren te slaan met kennis, de waarheid en de juiste informatie voor  die de mensen zoeken. Waarschuwen voor de toename van deze lieden als botte en laffe trollen. Vooral degenen die beweren het juiste te verkondigen maar in feite overal leugens over alles en nog wat te verspreiden.

Ben alert! Deze creaturen hebben de pest aan daglicht en azen op alle uitingen van vreugdevolle verwachtingen. Wanneer je informatie brengt over positieve ontwikkelingen of mensen aanbeveelt die kunnen helpen met problemen, kun je er zeker van zijn dat ze opduiken. Mijn zoon en zijn vrienden noemen hen trollen. Want de jongere generatie heeft een hekel aan deze lieden. Ze houden van een goeie uitdaging, maar de intentie van de trollen om elke vorm van goed nieuws te verpesten met ontkenning of tegenspraak wordt niet gewaardeerd.

Let maar eens op wanneer een positief iemand anderen wil laten delen in de manier waarop zij effectief met hun problemen omgaan en oplossingen vinden, dan duiken de trollen op. Snierende opmerkingen en roddels rijzen de pan uit en er worden links geplaatst naar sites, die bakken modder uitgooien over de betreffende de ‘boodschapper’.

Normaliter stellen providers dat internet wordt gecontroleerd op dit soort aanvallen en dat kwetsende artikelen worden ondervangen en uitgesloten. Hoe is het dan mogelijk dat deze internetvervuiling aan de aandacht ontsnapt of worden zij alsnog gedoogd?

Welnu, waarom kan ik hier niet zo’n voorbeeld van een link geven als ‘hard’ bewijs? Simpel, deze uitknipsels, fragmenten –tezamen met reacties van hun slachtoffers- blijven niet lang op het web. Deze sites, fragmenten worden weer snel van het web verwijderd. Maar u begrijpt wat ik bedoel te zeggen. En U weet dat deze trollen bestaan om het voor goed bedoelende mensen te verpesten. Zij willen al het positieve voor de welwillenden en zoekenden teniet doen.

Trollen hebben een hekel aan de waarheid.

Laten we ze zo goed mogelijk bestrijden met positiviteit. Want hun enige kracht ligt in het verspreiden van tweedracht en twijfel. Wanneer je ziet hoe ze middels afbrekende opmerkingen reageren naar individuen toe, die onrechtmatigheden aan de kaak stellen van multinationals of misstanden binnen overheden, begrijpt u misschien waarom ze alle moeite doen om die onthullingen te ontkennen. Zijn ze bezig de waarheid te verdoezelen en weg te houden van de lezers en degenen die naar informatie zoeken? Wie betaalt deze lieden? zult u zich afvragen. Dan zult u idioten zien, die proberen op te vallen. Of mensen die bij andere gelegenheden, zelfs op het net of in de krant of zelfs als sprekers proberen informatie te ontluisteren. Dan vraag je je af wie dat zijn. Ze lijken heel goed georganiseerd.

De beste aanpak is om ze met dezelfde middelen te bestrijden. De jongelui die ik ken weten hun weg goed te vinden wanneer het hier omgaat. Ze klitten samen en vallen letterlijk deze internettrollen gezamenlijk aan. Ze hebben effectieve methodes ontwikkeld. Ze dringen de trollen in de verdediging, zodat die geen gelegenheid meer hebben om integere mensen aan te vallen. Die jongelui weten ze te vinden en soms zelfs uit hun schuilplaats te verdrijven. En de reacties van de trollen op deze ‘aanvallen’ geeft soms verrassende informatie over wie ze zijn. Als individu kunt u dit ook doen en het via het net voor deze mensen (vaak klokkenluiders) opnemen en u zult merken dat anderen u zullen volgen.

Verdedig uw recht op vrije meningsuiting en uw recht om de waarheid te steunen en mee te helpen die onder de aandacht van de overige internetgebruikers te brengen. Als u een interessant rapport of artikel aantreft, steun dan de schrijvers door een positief commentaar te geven of een duimpje. Reageer op negatief commentaar en ontkracht die.

Op deze manier kunnen we de trollen terug drijven in hun donkere holen waar ze thuis horen. We zijn nu lang genoeg doelwit voor hen en hun opdrachtgevers geweest.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op INTERNET TROLLEN

  1. Restaurant Rouget zegt:

    That is very attention-grabbing, You are an excessively professional blogger. I have joined your feed and look forward to in search of extra of your great post. Additionally, I’ve shared your website in my social networks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s