RAAD ZOEKEN BIJ EEN PARAGNOST?

Onze maatschappij blinkt niet bepaald uit in het neerzetten van gelukkige, ontspannen mensen. Zodoende gaan die op zoek naar een alternatief of cursussen, die ze de hemel op aarde belooft. Dan wel de pot met goud aan het einde van de regenboog of het geheime recept voor eeuwige jeugd. Sommige mensen zijn gewoon nieuwsgierig en willen van alles uitproberen. Anderen mensen experimenteren er op los, zonder dat hun ‘ontdekkingen’ stoelen op voldoende basis kennis of zonder enige fatsoenlijke kennis. Alles mag en de tolerantie van het publiek is te groot.

En daarmee zet je de deur open voor allerhande inferieure entiteiten, die zich presenteren als gidsen, als ‘meesters’ en zelfs als de Heilige Maagd, aan goedwillende ‘mediums’ die kritiekloos, in opperste verrukking een hoop onzin doorgeven. Niet beseffend dat zij zichzelf en anderen daarmee schade toebrengen en onwetend en ongewild verwarring, chaos en verminkte kennis verspreiden.

Negativiteit existeert op diverse niveaus en heeft in het alternatieve circuit net zo verrukt zijn kans schoon gezien. Het is belangrijk om ons te realiseren dat onze schepping dualistisch is en er dus een Duistere- en een Lichtkant bestaat, dat alles wat wij als Lichtwezens erkennen een duistere tegenhanger heeft.

Mediums kunnen belangrijk zijn voor ‘de andere dimensie’ omdat ze op het stoffelijk gebied de ogen, oren, handen en kanaal zijn voor de LICHT -, maar evenzo goed voor de DUISTERE kant van de Schepping. De duistere kant werkt voortreffelijk als het om corrumperen van mediums gaat. De verleiding ligt kamerbreed op de loer en in tegenstelling tot wat men aanneemt en vooral in horrorfilms ziet,  is het Kwaad altijd fraai uitgedost, zit geweldig goed in het pak en komt met relatiegeschenken. Terwijl het bij de Lichtkant vaak afzien is, omdat die zich vooral op leerprocessen en een gezonde, individuele evolutie richt. Een puzzelstuk, een droomfragment, een kleine aanwijzing met geen andere bedoeling dan dat je zelf aan de slag gaat en gaandeweg LEERT!

Hoedt U voor hapklare brokken, kant en klaar informatie of voorspellingen

Helderziend, -horend of –voelend is een prettige bijkomstigheid voor antroposofische artsen, homeopaten, natuurgenezers e.d. maar zal nooit een op zichzelf staand beroepsuitoefening kunnen betekenen. Het is nooit een lopende-band situatie.

Wanneer je op het alternatieve hulpverlenende vlak bezig
bent (trouwens op alle gebieden van hulpverlening), moet je jezelf redelijk snel overbodig maken. Dat wil zeggen: op een goede, verantwoorde manier iemand op het spoor kunnen zetten, waardoor die iemand zelf adequaat met zijn beoogde veranderingen of met zijn genezing aan de slag kan.

Voor de mensen, die op zoek zijn naar goede hulp in het alternatieve circuit heb ik een aantal punten, die de moeite waard zijn om te overwegen.

  • Iedere verandering, iedere ‘verbetering’ kost tijd!! Bij elk aanbod, dat je verandering belooft, is het noodzakelijk om die verandering geleidelijk te integreren. Welk ander, voor jezelf achterhaald gedrag laat je daarvoor los? Hoe voel je je daarbij?
  • Laat je niets aanpraten want je bent en blijft je eigen expert. Het heeft ook geen zin om voor de opwinding van het eerste moment, het kind met het badwater weg te gooien. Want als jij persé wilt veranderen, moet je omgeving er eveneens mee om kunnen gaan, anders heb je meer te verliezen, dan dat je wint.
  • Cursussen, die beloven dat in drie maanden je leven totaal verandert, kun je daarom beter links laten liggen. Behalve dat je jezelf er achteraf niet goed bij zou voelen, kunnen vrienden en kennissen, partner en kinderen jou en het spoor bijster raken.
  • Voor iedere nieuwe therapie of cursus geldt: De Steen der Wijzen ligt niet voor het oprapen. Hele volksstammen zijn nog steeds op zoek en dat al een paar duizend jaar.
  • Vergeet in hemelsnaam de aanpak van het soort: Emile Ratelband. Dat berust op een soort massapsychose en levert hoogstens een korte verstandsverbijstering op, een kunstmatige euforie, waarna je onherroepelijk in een diep gat valt en er nog erger aan toe bent dan voorheen. Hitler paste dezelfde technieken toe en maakte zich met nog ernstiger gevolgen schuldig aan dezelfde volksmennerij. ‘Tsjakka’ klinkt op een gegeven moment net zo banaal als ‘Sieg Heil’.
  • Er is niets nieuws onder de zon. Alles wat nu is en bestaat, was er altijd al. Alle nieuwe ontdekkingen zijn feitelijk varianten op reeds lang bestaande en eerder verzamelde kennis. De enige variabelen zijn de mensen, die ze herontdekken en de manier waarop ze er mee omgaan. Hoe meer goed gefundeerde en beproefde feiten en kennis je jezelf eigen maakt, des te eerder zul je dit kunnen beamen en je geen oor meer aan laten naaien.
  • Wonderen bestaan niet omdat de Kosmos zijn eigen wetten niet overtreedt. Je kunt hoogstens stuiten op voor jou nog onbekende kennis en dan kan je daarmee je voordeel doen.
  • Iemand, die zich ziek en ongelukkig voelt, heeft dit veelal zichzelf aangedaan of
    toegelaten dat dit hem/haar werd aangedaan. Zo iemand kan uiteindelijk ook alleen zichzelf genezen door zichzelf te vinden. Anderen kunnen in zoverre helpen, dat ze je op het juiste spoor brengen. Niemand kan eindeloos weglopen voor de eigen verantwoordelijkheid, die hij/zij ten opzichte zichzelf en de Schepper heeft. Ieder probleem vereist een grondig zelfonderzoek. Ieder probleem of rot situatie zegt ook: KEN UZELF (en daardoor Uw eigen mogelijkheden)

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Ontmoetingen, Ter overdenking en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s