Internetgebruikers zijn Vrij Wild!

Regelmatig krijgen we van alles in inbox, onder meer uit naam van de banken.

Enkelen trappen er nog in, maar de meesten gooien ze weg zonder er iets mee te doen. Toch verdient het aanbeveling om dit niet te doen, maar door te sturen naar de betreffende bank.

Hieronder de reactie van de ING-bank met nadere toelichting:

 Geachte mevrouw ……….,

Hartelijk dank voor uw melding over een valse e-mail, ook wel ‘phishing’ e-mail genoemd. Hiermee helpt u ons om internetcriminaliteit gericht tegen te gaan.

We kunnen de verzending van  deze e-mails niet tegengaan, omdat de e-mails verzonden worden via een voor ons onbekende web-server. Zowel klanten als niet-klanten van ING kunnen dergelijke e-mails ontvangen. De valse e-mails worden verzonden via grote bestanden met e-mail adressen. Deze bestanden bestaan uit gegevens die zijn verworven via internet. Wanneer u uw gegevens invult voor het aanmelden voor bijvoorbeeld een forum bestaat de kans dat uw gegevens worden opgenomen in een dergelijk bestand.

                    (Op forums kunnen mensen zitten die hier een mogelijkheid zien om een  vette                                beloning binnen te halen voor het doorspelen van Uw email-adres)

Wat doen wij met meldingen over phishing e-mails?
• Wij laten de website  waarnaar de e-mail verwijst direct blokkeren.
• Op ING.nl/veiligbankieren  tonen wij voorbeelden van valse e-mails om klanten te waarschuwen.

Met vriendelijke groet,

——————, Medewerker Klantenservice ING Bank N.V.

———————————————————————————————————–

‘Facebook sluist illegaal info door’

Veel populaire applicaties op Facebook geven privé-informatie over de gebruikers door aan advertentiebedrijven en ondernemingen die het internetverkeer in de gaten houden. Dat meldt The Wall Street Journal.De zakenkrant heeft zelf onderzoek gedaan en hieruit blijkt dat tientallen miljoenen gebruikers van Facebook worden getroffen. Zelfs van mensen die in hun profiel op Facebook hebben aangegeven alle gegevens strikt privé te willen houden, worden gegevens doorgespeeld. En dat is in strijd met de interne regels van Facebook.

Het is niet duidelijk hoe lang Facebook de regels al schendt en of het lek met opzet is gecreëerd. Een woordvoerder van het bedrijf verklaarde tegen de Amerikaanse krant dat Facebook stappen neemt om het doorgeven van persoonlijke informatie van gebruikers “drastisch te beperken”.

==============================================================

CBP handhaaft dwangsombesluit tegen Google

Google heeft van 4 maart 2008 tot 6 mei 2010 met de rondrijdende Street View auto’s gegevens verzameld over ruim 3,6 miljoen verschillende wifi-routers in Nederland, zowel over beveiligde als onbeveiligde routers. Daarnaast heeft het bedrijf voor elke wifi-router een locatie berekend. Het bedrijf heeft hierdoor in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) gehandeld. MAC-adressen in combinatie met een berekende locatie zijn in deze context persoonsgegevens omdat de gegevens informatie kunnen verschaffen over de houder van de wifi-router.

…………  Zo handhaaft het CBP* het besluit dat een MAC-adres in combinatie met de berekende locatie van de wifi-router een persoonsgegeven is. Ook blijft het CBP van oordeel dat Google de verzamelde netwerknamen (de SSID’s) van wifi-routers onomkeerbaar moet wissen. Tevens blijft het CBP van oordeel dat Google betrokkenen een opt-out mogelijkheid moet bieden, waardoor zij te allen tijde kosteloos en effectief verzet kunnen aantekenen tegen de verwerking van gegevens over hun wifi-routers.

   http://www.cbpweb.nl/Pages/home.aspx       * College Bescherming Persoonsgegevens

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s